galéria megtekintése

Memória

Az írás a Népszabadság
2014. 09. 06. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

L. Simon László mintha kezdené elveszíteni az önuralmát, hiszen csütörtökön fenyegetésnek tűnő mondatot vágott a Hír TV riporteréhez, aki a Várkert Bazár második átadására utalva azt merészelte kérdezni tőle, hogy mikor lesz már kész az épületegyüttes.

L. Simon másnap már nem emlékezett arra, hogy a kérdést feltevő újságírónak távozóban valóban azt vetette volna oda: nehéz lesz az élet a Hír TV-nél. De ha valóban nem emlékezik, vagy nem fogta fel ésszel, hogy mit is mondott, az olyan probléma, amelyen már a főnökének, Lázár Jánosnak is illene elgondolkodnia.

A fideszes politikusok ahhoz szoktak, hogy a közmédia és a hozzájuk közel álló médiumok, köztük a Magyar Nemzet és a Hír TV, nem tesznek fel nekik valódi kérdéseket, elég elmúltnyolcévezni egy nagyot, oszt jó napot. Orbán Viktor és Simicska Lajos küzdelme azonban felülírta a beidegződéseket, a kormánypárti politikusokra is ráengedett jobboldali média igazolja, hogy volna szakmai felkészültsége, ha valóban művelni akarná a hivatását.

 

Csakhogy épp az a probléma, mint a kormánykritikussá váló RTL Klub esetében: ha nem lenne reklámadó, ha nem dúlna az Orbán–Simicska háború, akkor L. Simon tizedszerre is avathatna, jobbról a kutya sem kérdezné róla. Most minden mozgásban van, csak a közmédia kushad rendületlenül. Már nyomokban sem emlékeztet erre a hivatásra, ami ott folyik.

A Kunigunda útján mást tudnak magas szinten: ha kell, hamisítani, ha kell (s ha nem, akkor is), manipulálni. Pár lelkiismeretes szakember ezer napja áll a médiaszolgáltatási alap székháza előtt, eleven lelki ismeretként. A lelkiismeret odabent nem rezdül: a köz szolgálata oda. Mint L. Simon memóriája.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.