galéria megtekintése

Megvennék

Az írás a Népszabadság
2015. 01. 03. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

Hiába nem tartották pár hete még perdöntőnek a veszprémi időközi választást, mégiscsak fontos a Fidesznek a kétharmad, amely el is olvadhat a királynék városában. Ezt megelőzendő a kormány nagy hirtelen nyolcszázmillió forintot szavazott meg Veszprémnek, s az összeget annak az alpolgármesternek a fennhatósága alá eső fejlesztésekre szánják, akit az uniós biztossá avanzsált Navracsics helyére jelölt a kormánypárt.

Vajon miként döntötték el, hogy épp nyolcszázmillióval lehet megvásárolni a szavazókat? Elképzeljük a latolgatás folyamatát: „Adjunk 500 milliót, elég lesz az, legutóbb is lóhosszal nyert Navra. Ne, ne, ott van a devizahiteleseket izgató jobbikos ügyvédnő, nem is beszélve a független Készről, aki mögé felsorakozott fél Veszprém, neki most nagy svungja van.

Menjünk biztosra, adjunk egymilliárdot, megér annyit a kétharmad, ne kelljen már minden fontos döntés előtt a jobbikosoknak vagy az elempéseknek udvarolni. Az sem lenne olcsóbb. Egymilliárd? Az átlagos magyar százasokban meg ezresekben számol, nem is tudja felfogni, mekkora a különbség a millió és a milliárd között. Az egymilliárdból csak az egyet jegyeznék meg, adjunk 800 milliót, a 800 csak több az egynél.

 

Navra mosolyog egyet a bizonytalanoknak, Kövér Laci lealázza Amerikát, így a Jobbik kilőve. Schiffer álbaloldalazik néhány százszor, üti a függetlent. Elég lesz a nyolcszáz. Csak nehogy legközelebb minden jelölt ennyi kampánypénzt kérjen, mert a Parlamentet is zálogba kell adnunk. Igaz, akkor is marad a vár.”

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.