galéria megtekintése

Megoldási javaslat

Az írás a Népszabadság
2015. 07. 20. számában
jelent meg.

Pálosfalvi Brúnó

Az álkeresztény politikai torzszülött, a KDNP néhány vezetője lassan eléri, hogy szinte az ország összes valamennyire épeszű embere teljességgel megutálja őket. A vasárnapi zárva tartásról van szó. Mivel egyre világosabb, hogy ez a hülyeség tarthatatlan, különféle ötletek születnek a kijátszására.

Én is kitaláltam valamit, amivel megoldható lenne, hogy az üzletek vasárnap se legyenek zárva, és az emberek templomba járása se legyen akadályozva. A törvény arra alapoz, hogy az emberek vasárnap tartsanak pihenőnapot, netán töltsék áhítattal a délelőttöt, és ezt ne akadályozzák csábító magatartásukkal a multik. De a vasárnap csak a keresztényekre vonatkozik. Magyarországon már ma is nagyszámú nem keresztény él, akiknek más a liturgikus időbeosztásuk.

Tehát, az üzletek mindig legyenek nyitva, de ne mindenki mehessen be mindenkor. Vagyis a keresztények vasárnap, a muzulmánok pénteken, a zsidók szombaton, a buddhisták, az ateisták más napokon ne mehessenek be. Ezt úgy lehetne a legegyszerűbben megoldani, hogy az embereket meg kellene jelölni. Pl. a keresztényeket kereszttel, a mohamedánokat a próféta színével.

 

Ilyen célból felhasználható lenne a sárga vagy a vörös csillag is (utóbbi mondjuk az ateistáknál), de lehetne alkalmazni a rózsaszín háromszöget vagy esetleg barnát. Az ily módon megjelölt emberek ellenőrzésére fel lehetne használni a TEK szabad kapacitásait, a Kövér-rendőrség szabadnapos tagjait, a Betyársereget és másokat is. Például a keresztény demokrata aktivistákat. A szankciókat fokozatosan kellene bevezetni, hogy ezek az emberek érdekében hozott intézkedések ne váltsanak ki közutálatot.

*

A Fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap nyomtatott vagy online változatában.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.