galéria megtekintése

Marcsika

Az írás a Népszabadság
2015. 04. 20. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

Az önmérséklet nem Kovács Zoltán kormányszóvivő erőssége, látszott ez akkor is, amikor a köztévében a felelősség kérdéséről pufogtatott általános érvényűnek szánt bölcsességeket a karcagi Kun-Mediátor milliárdos csalását követően. Értékelése szerint az újabb milliárdos pilótajáték a pénzügyi rendszer és azok felelőssége, akik ezeket a csalásokat elkövették.

Arról a csalásról beszélt így, amelyben a keményen dolgozó kisemberek életének minden munkáját csalta el a helyi köztiszteletben álló Marcsika, akinek az ismeretségét ma már persze minden köztiszteletben álló helyi ember tagadja, még azok is, akik voltak olyan naivak és kapzsik, hogy tömték bele a pénzt.

Az is lehet, hogy a kár húszmilliárd lesz, de nem tudjuk, mert 25 év nem volt elég arra, hogy felépüljön egy rendszer, amely lehetővé tenné, hogy ilyen esetben ne a nulláról kelljen kezdeni az ügyfeltárást.

 

Bizonyosan annyira a pénzügyi szisztémánk felelőssége ez, amennyire a polgároké is, hisz rábízták országuk kormányzását egy olyan csapatra, amely a bankokkal úgy harcol, hogy ellenük hangolja az embereket, leviszi a jegybanki kamatot, majd csodálkozik, ha a nép a Marcsikára bízza a pénzét, aki egy hónapra nagyobb kamatot ígér, mint a bankok egy évre. Kovács Zoltán nekifuthatna saját felelősségük részleges vizsgálatának is, hogy tudjon mit mondani, amikor esetleg kiderül: Karcagon pártja prominensei legalább olyan lelkesen paroláztak a milliárdokat sikkasztó Marcsikával, mint Szijjártó Péter Tarsoly Csabával.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.