galéria megtekintése

Maradjatok!

1 komment

A szerk.

A briteknek, a kontinensnek és nekünk is az lenne jó, ha Nagy-Britannia az Európai Unióban maradna. A legjobb az lett volna, ha David Cameron miniszterelnök nem is tette volna kockára a brit tagságot. Ez nem jelenti azt, hogy felesleges lenne a vita ­Európa vagy bármely országának jövőjéről, csupán azt, hogy ezt a vitát érdemes józan keretek között tartani. Továbbá lehetőleg nem válságos korszakokra időzíteni...

A status quo fenntartása persze nem túl lelkesítő cél, de előfordulnak helyzetek, amikor az emberek többsége a forradalom elmaradásával jár a legjobban. Most pont a briteknek hozzuk fel a Monty Python közmondássá nemesedett filmrészletét, miszerint „jól van, de eltekintve a csatornától, gyógyászattól, oktatástól, bortól, közrendtől, öntözéstől, utaktól, vízvezetékhálózattól... mit tettek a ­rómaiak értünk?!”

Az Európai Unió a briteknek is piacot, munkahelyet – és munkaerőt –, súlyt, befolyást, stabilitást, biztonsági hálót jelent. Igen, van költsége, jár vele bürokrácia meg egy sor kellemetlen vita, de utóbbiból az unió nélkül még több lenne, illetve az apparátus éppen ezt csillapító eszköz.

 

A magyarok, bárhol éljenek, elsősorban erős Magyarországban és egységes Európai Unióban érdekeltek. Ha Nagy-Britannia kilép, az a magyar cégeknek piacvesztést, a fogyasztóknak növekvő árakat, a munkavállalóknak szűkülő lehetőségeket és csökkenő béreket, a településeknek kevesebb EU-s támogatást jelent.

A politikai következmények nem kevésbé negatívak lennének. A magyar és a lengyel kormánynak, esetleg néhány másiknak is kedve támadna a brit kártyát kijátszva lazítani az uniót, netán hasonló referen­dumokkal zsarolni Brüsszelt.

Az elmúlt években volt, és most is van baj elég. A Brexit ezek egyikén sem segítene. Kedves britek, szavazzatok a maradásra!

Dear people of the United Kingdom, please vote to remain.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.