galéria megtekintése

Maffia, luxus, jobboldal

14 komment


Pető Péter

A Fidesz ma leginkább ahhoz a nagy arcú huligánhoz hasonlít, aki az aluljáróban egyedülálló nyugdíjasokat rugdos vesén, aztán ellop egy hatos villamost, mutogat a járókelőknek, az út végén meg bamba szemmel néz, amikor rájön, sokan sejtették, merre menekül.

Hogy ez a párt már régen kötött pályán halad, annak jele az is, hogy az ügyészség gyanúja szerint bűnszövetségben követett el bűncselekményt Mengyi Roland képviselőjük, borsodi úgynevezett erős ember. Ráadásul a 168 órában feltártak szerint Mengyit korábban elkaphatták volna kenőpénz átvételekor az adóhatóság nyomozói, konkrétan készen álltak a bilincsbe verésére, ám föntről valaki leállíttatta az akció előkészületeit. Azaz nincs kizárva, hogy az ügyészség most kármentésbe fogott, amikor előállt azzal, kéri a politikus mentelmi jogának felfüggesztését. Mert az biztos, hogy amúgy a bűn védelmezése nyomán az ügyészség vagy az adóhatóság vezetőjének azonnal el kellene takarodnia a helyéről, hogy egyúttal tegyünk is egy lépést a lovagkereszttel kitüntetett Bayer Zsolt immár államilag példaként állított stílusa felé. Hiszen annak ballagnia kell a közélet környékéről, aki el akarta tussolni az ügyet.

Amire amúgy is egyre kevesebb a reményük, mert egy komplett országot nem lehet eltussolni. Márpedig ez a garnitúra amióta kitiltotta a pártból a gátlásokat, sorra termeli a középszer hőseit, akik posztmodern Csák Mátékként fosztogatnak régiókban, megyékben, hűbér­birtokokon. Odáig jutottak, hogy a leginkább a Fidesz bűnüldöző tagozataként azonosítható ügyészség is maffiaváddal kínálja meg az egyik emberüket. És rajta kívül is nyilván vannak még sokan, akik semmit nem tettek ugyan Magyarországért, semmit nem gondolnak jelenünkről és jövőnkről, de legalább megpróbálnak elvinni mindent, ami közös. Teszik ezt a nemzet nevében, miként azok a társaik, akik pedig elképzelhetetlen luxusban élve elmúltnyolcéveznek önfeledten.  

 

Csak az a baj, hogy közben megy az idő, az meg sohasem a hazugságnak kedvez. A Republikon friss kutatásából például kiderül: az egész életen át tartó gyurcsányozásra karriereket építő fiúk közül Rogán Antal és Lázár János is közelíti a népszerűtlenségi listán az örökös éllovas korábbi kormányfőt. Aztán majd jönnek utánuk a többiek is. Elvégre nem tudnak másfelé menni, mert olyanok, mint a huligán, aki a hatos villamossal...: kötött pályán vannak.

Ezért mind tudjuk, hol lesz az útjuk vége.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.