galéria megtekintése

Luxusbér

Gucci-érzés keríti hatalmába az embert az MNB nyilvános fizetési listáját böngészve: a jegybank első emberét többen is megelőzik – tudtával és támogatásával. Mint Jászberény fideszes polgármestere a háromgyermekes kórházi dolgozót a lakáspályázaton.

A legfőbb ügyész feleségével például évi 77 millió forintos munkaszerződést sikerült kötni, alkalmazása ennyibe kerül az adófizetőknek. Bánjunk csínján a szavakkal, hiszen a végén még kiderül, hogy Poltné és öt társa havi majd ötmilliós bérét nem is közpénzből fizetik, hanem azt az MNB gazdálkodja ki. A profitjából, amit az árfolyamnyereségen elért és amit, mint tudjuk, arra költ, amire csak akar. Luxusingatlanokra, önfényező konferenciákra, szaktekintéllyé kinevezett csókosok tanulmányaira.

Igazságtalanság Poltnén elverni a port. Ő csak élt a lehetőséggel. Szakértelmét kamatoztatja. Egy jó munkaügyis kincset ér. Az erkölcsi érzékét elvesztő Fidesz hallgat, s talán jobb is. Ha megszólalna, reflexből védené Poltnét. Matolcsy elődjét, Simor Andrást persze kipellengérezték „pofátlanul magas", nyolcmilliós fizetéséért, de azt már nem engedték neki, hogy lemondjon a kétmillió feletti részről. Az nem festett volna jól.

 

S ha már itt járunk, a havi több mint egymilliárdos bértömeggel gazdálkodó és 63 „milliomost" eltartó MNB akár házon belül is szervezhetne gyűjtést a Golgotáért, ha már ennyire egyben akarja tartani a Munkácsy-trilógiát. Az alelnök most kupecként alkudozik a felsrófolt vételárból hiányzó 870 millióról.

Őrzik a pénzünket, no.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.