galéria megtekintése

Levél egy újszülötthöz

Az írás a Népszabadság
2015. 01. 09. számában
jelent meg.

Joka Daróczi János
Népszabadság

Köszöntelek, Rikárdó – aki képes voltál 2015 első magyar szülöttjeként világra jönni!

Adjon neked az Isten hosszú, boldog életet!

Üdvözöllek és üzenem neked – te és a hozzád hasonló újszülöttek ennek az országnak a reménysége! Mert ti vagytok a jövője Magyarországnak! Bőrszínre, nemre, szociális helyzetre tekintet nélkül!

 

Tudom, nem kérted, hogy megszülethess, és nem kérted, hogy magyar állampolgár lehess, talán nem is akartál volna erre a világra születni, ha tudod, hogy milyen ország ma a mi hazánk.

Mert bizony, minálunk már az ártatlan gyermeket is osztályozzák, Rikárdó! Vannak, akik a nemzet ellenségének, másodrendű állampolgárnak tekintenek téged – és sokunkat – csak azért, mert képesek voltunk cigánynak születni. Igaz, hogy nem kértük mi sem, hogy megszülethessünk, sem pedig, hogy magyar állampolgárok lehessünk.

De a Mindenható nagyobb úr, mint mi mindannyian. És nagyobb a nemzetrontó, az újszülöttet is megbélyegző náciknál is. Holmi Novák Elődöknél is nagyobb...

Rikárdó, tudnod kell, hogy Te leszel az és a te nemzedéked – ha jó irányba visszük ezt az országot –, aki ennek a sok fröcsögő, félig vagy teljesen elborult elméjű, gyűlölettel teli embernek megkeresed a nyugdíját! A te adódból lesz fenntartva az egészségügy, az oktatás, még a képviselők is a te adódból kapják majd a fizetésüket!

De ez csak akkor lehetséges, ha a nemzetre faji ideológiával rárontókra féket teszünk. Ha észrevesszük, hogy a számukra mindennél kedvesebb hatalomért akarnak megosztani bennünket, hogy marakodjunk az ő faji ideológiájuk mentén mi, jó magyarok és rossz magyarok, s hogy ki a jó és ki a rossz, azt majd ők eldöntik.

Rikárdó, tudjuk mindannyian, ahhoz, hogy jó szakmád, munkahelyed, jó életed legyen, az kell, hogy ne szegregált iskolába járj, hogy esélyed legyen, hogy hagyjanak tanulni, dolgozni, élni! És igen, azt is tudjuk, ma Magyarországon mindez nem jár neked alanyi jogon – elvitatják tőled azok, akik a mi adónkból tömik meg a zsebüket, akik a köz szolgálatát csak a saját gyarapodásukra használják, miközben éppen ők tehetnek róla, hogy négymilliónyian szegények vagyunk, akik egyik hónapról a másikra élnek, akiknek nincsenek tartalékaik, mert már mindet felélték, akiknek egyetlen esélyük maradt: az összefogás az ordas eszmék, a korrupció, az ország kirablása ellen!

Rikárdó, tudod, azzal riogatják a népet, hogy csak mi, romák vagyunk elég bátrak gyereket vállalni. Ez ugyan nettó hazugság. De az igaz, hogy a szegénységben élőknek – és mindegy, hogy cigány vagy nem az a fiatal pár – egyetlen öröme van: a gyerek. És bármilyen nagy a szegénységük, éppen ők vállalják a legtöbb gyereket. Ha már úgy sincs esélyük kivergődni a nyomorból, legalább a ti mosolyotok örömöt hoz nekik.

És így a mondandóm végén, Rikárdó, hadd mondjak neked valamit: ha már mi, romák leszünk többségben (ami képtelenség, de ezzel riogatnak mindenkit), ne engedd, hogy olyan világ legyen, ahol a kisebbségieket bántják, nem juthatnak rendes oktatáshoz, a szegénységük miatt kriminalizálják őket, egy-kettőre börtönbe kerülnek egy öl fáért – könnyen elveszik a gyerekeiket, akik állami intézményekben kell majd felnőjenek, csak azért, mert más a bőrük, fehérebb a többségnél, vagy mert van rajtuk sapka...

Figyelj oda kérlek, hogy minden ember, teljesen mindegy, milyen a származása, egyenlő jogokkal bírjon! Legyen esélyük a törvényhozásban képviseltetni magukat. A végrehajtó hatalomban is vegyenek részt. Ne csak segédmunkások vagy közmunkások lehessenek, vagy még azok sem. Ha valami miatt hátrányban vannak, akkor segíts nekik, vagy tegyél lépéseket, hogy legyenek olyan emberek, hivatalok, akik segíteni tudnak. A te érdeked is lesz, hogy felebarátaink emberként tudjanak élni! Még akkor is, ha a bőrük világosabb egy kicsivel a tiednél.

Tudod, Rikárdó, egyetlen halvány esélyünk még van: én is rendszeres véradó vagyok, a képviselő feleségének meg sajnos súlyos betegsége volt, vérátömlesztést is kapott. Talán éppen az enyémből. Én pedig demokrata vagyok, aki nem hajlandó a nemzet faji alapú megosztását eltűrni. Ilyen a vérem! Reménykedjünk, hátha a vér nem válik vízzé!

(Elhangzott az „Egymillióan Rácz Péter Rikárdóért” Facebook-csoport szerdai tüntetésén, a Jobbik székháza előtt.)

*

A Fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap nyomtatott vagy online változatában.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.