galéria megtekintése

Leütés

Az írás a Népszabadság
2014. 11. 25. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

Nem tehetünk úgy, mintha különösebben meg volnánk lepve Kósa Lajosnak, a Fidesz ügyvezető alelnökének legújabb ügyei miatt. Csak az csodálkozhat a volt debreceni polgármester fémkupakos zagyvaságain, valamint a rongyrázós új-zélandi kiruccanásán, aki nem ismeri őt. Kósa Lajos általában nem túlságosan összeszedett szónok, s kiváltképp nem híres az önmérsékletéről és visszafogottságáról.

Csakhogy eddig mindig és mindent megúszott. Miként a többiek is. De ki hitte volna, hogy fényképet küld egy ismeretlen a svájci magánúton lévő Orbán Viktorról? Ki hitte volna, hogy egyre több helyen kezd repedezni a Nemzeti Együttműködés Rendszerének burka, és egyre többen és többen osztanak meg a nyilvánossággal olyan információkat, amelyeket korábban nem mertek volna?

Valami megtört. Miként valami megtört Kósa Lajos eddig töretlen karrierjében is. Az általa valaha főtáltosnak nevezett Orbán Viktornak ugyanis eddig a lehető legjobb helyen hajtotta a hasznot: a fővárostól megnyugtatóan messze lévő Debrecenben. Bármilyen zagyvaságokat beszélt és bármekkora zűrbe keveredett is, polgármesterként Debrecenben mindig puhára esett.

 

Ennek azonban vége. Már nincs meg mögötte a cívis hátország, ki van szolgáltatva a főtáltos kényének-kedvének. Orbán bosszúja késhet ugyan, de nem marad el – így Kósa Lajos helyében kétszer is meggondoltuk volna, hogy feladjunk-e kenyéradó gazdánknak egy ilyen magas labdát Új-Zélandról. Orbán ugyanis előbb-utóbb le fogja ütni. Mármint Kósát a pályáról. Ő ugyanis ilyen. Ez a gyalogok sorsa az ő játszmájában.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.