galéria megtekintése

Kvótájuk

6 komment

A szerk.

Nemet mond a kvótarendszerre a magyar kormány, a végsőkig menne már a fideszes parlament, és a tiltakozás közben fel sem tűnik, miként téved el saját állításai erdejében a hazai jobboldalon szédült rajongással figyelt Orbán Viktor.

A kormányfő korábbi gyakorlati kifogásai arról szóltak, működésképtelen a rendszer. Lehetetlen Tiszalökön tartani az odaküldött bevándorlót, ha Németországba igyekszik. Mondásai erősek voltak, mert az uniós vezetők a valósággal valóban nem felhőtlen viszonyt ápoló, laboratóriumi javaslatot dolgoztak ki. Ám most Orbán azzal érvel, a kvóta szétteríti a terrorizmust. Akkor is marad baj elég, ha eltekintünk attól, hogy az Iszlám Állam szerezte kamaradarabot adja elő, amikor a terror elől menekülőket összemossa a terroristákkal, feltételezve, hogy így a gonoszság világválogatottja talán majd több gyűlölettel találkozó muszlim fiatalt próbálhat gyilkos szörnyeteggé változtatni.

Az indoklás mutatja: a kvótarendszer működik. Orbán nyilván azért tart a terrorizmus szétterítésétől, mert a Tiszalökre küldött terroristát lehetetlen lesz kimozdítani onnan. Hiába gondolkodott párizsi merényleten, a falusi futballpályát veszi célba, ha már a kvótarendszer odarendelte.

 

Ez abszurd, de Orbán éppúgy összevissza beszél, ahogy kollégái szerte Európában. Ez nem meglepő, mert a helyzet, a választói közösségek akarata összetettebb politikai kontextust rendelt az ügy mellé, mint korábban gondoltuk. Csak a PR-rel spórolni kellene, mert Orbán nem az új Európa vezetője. Csupán egy vezető politikus. Aki épp uszításban utazik.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.