galéria megtekintése

Különös szilveszter

Az írás a Népszabadság
2014. 12. 31. számában
jelent meg.


Csider István Zoltán
Népszabadság

„Erről beszéltem!” - Vass Péter, Szigetvár polgármestere

Előre, utólag és közbülsőleg is felmentve magam mintegy a következmények mellék- és főhatásai, valamint az egyébként momentán sötétoranzsra festett guillotine Kossuth tér formájú árnyéka alól, a következő nyilatkozatot teszem:

Én el sem akartam indulni. Sajnos azonban nem fektettem kellő hangsúlyt magam mellé, vagy nem kellően fektettem magam mellé a hangsúlyt, vagy nem is tudom, de legalábbis nem zártam magamra az ajtót legkésőbb este 20 óra 10 perckor, a zenés közéleti kabaré kezdetekor, úgy is mint Sas Maraton (ATV, 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott). Pedig frakcióvezetőmmel és gyógyszerészemmel jó előre megegyeztünk az én, valamint Terézváros védelmében, hogy így lesz. Hogy akkor tehát a bemelegítő Sas Maraton után, vagyis időszerűleg úgy 22 óra után körülbelül 10 perccel a Szilveszteri Sasfészek kabaré – Hüvelyk Mutyi című programra kardiózom kicsinyég agyban (ATV, 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott), ezután a tervek szerint levezető edzés gyanánt a Sas Maraton (ATV, ism., 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott) következett volna éjfélkor, közben másfél gyűszűnyi BB spumante. „Álomnyál úgy még nem csorgott monoszkópra, ahogy most fog” – gondoltam magamban peckesen.

 

De nem zártam be az ajtót, lakótársaimnak e mulasztás nyomán módja nyílt úgy rám rontani, amikor meghallották a főcímzenét, ahogy a tetszőleges baloldali ront rá az ő tetszőleges (leginkább természetesen pont hogy zsigerileg nemtetszőleges) nemzetére a derűs hétköznapokon. Agresszíven léptek fel, számat kifeszítették, nyelvem alá a megszállási emlékmű sziluettjét idéző tablettát helyeztek, ezt követően lerángattak a harmadikról, hogy akkor most megyünk. És akkor nem is annyira mentünk, mint inkább vittek, közben pedig próbáltak nyugtatni, hogy nem lesz semmi gond, az anyag közvetlenül Harrach Péter dílerétől van, nincs felütve egyáltalán csicska MDMA-val, ellenben színtiszta KDNP az egész. Ekkor a már említett gyanakvásom: elaludt, s ez kisvártatva ugyancsak óriási hibának bizonyult (hiba 2.).

Talán mondanom sem kell, hogy valahol a zsidó negyedben járhattunk, édes istenem, hát hol máshol, nyilván, amikor következőleg magamhoz tértem, és már jócskán elmúlt éjfél. „Ötropi a komplett, kettőfél a mónika!” – súgta a fülembe a tizenévvel ezelőtti árakat egy tizenévvel ezelőtt talán még teljes, mára azonban jócskán hiányos fogsor a pultnál, de én inkább Stolichnayát kértem jéggel, citrommal, és próbáltam rájönni, mi történik körülöttem, hullámzott minden, NSZK-tévéfilmet láttam exminiszterelnökökkel szelfiző tini lányokat, de nagyon fájt. „Büszkeség és ballib élet!” – kiáltotta egyszer csak DJ Gyurcsány, mire legalább 150 bespurizott DK-s kisnyugdíjas hangorkánja válaszolt, és akkor elindult a Coco Jambo, én pedig felolvadtam az embermasszában, és úgy üvöltöttem, teli torokból, hogy a Nagy-Magyarország alakú rántott kokain legyen magukkal, boldog új évet, jövőre találkozunk!

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.