galéria megtekintése

Közvetett

2 komment

A szerk.

Németh Zsolt, a parlament külügyi bizottságának fideszes vezetője szerint még ezen a héten bevezetik a közös határőrizetet, a visegrádi országok katonákat és műszaki eszközöket küldenek a déli határra. Szijjártó Péter, a nem kevésbé fideszes külügyminiszter már korábban belengetett valami hasonlót, csodálkoznunk nincs miért.

Legfeljebb hiányérzetünk lehet. A külföldi csapatok alkalmazásához vagy állomásoztatásához az Országgyűlés kétharmados jóváhagyása szükségeltetik. Ilyen döntésnek azonban – mint az lapunk cikkéből kiderül – se híre, se hamva.

A kormány is érezhette, hogy akadnak aprócska gondok a projekttel, ezért ismét előszedte és bevetette megszokott kreativitását. Fideszéknél kitalálták, hogy a mieink voltaképpen nem is határt őriznek majd a visegrádiakkal, hanem csak gyakorlatoznak. Közösen, együtt, kéz a kézben, békében és barátságban. Mint a régi szép időkben.

 

Csudát, még ennyi sem történik. Mert a visegrádiak nem is igazán gyakorlatozni fognak, csupán „közvetett támogatást" nyújtanak a hattárrendészetben közreműködő magyaroknak.

A szoci ellenzék morgolódik, Valki László jogásznak meg erős kételyei vannak: szerinte ez így nem frankó. Játék a szavakkal, amit a kormány művel.

Mondhatta volna azt is, hogy a kormány újra látványosan belerúg a saját alaptörvényébe, amely nagyjából annyit ér, mint a nemzeti konzultáció.
De mindez kit érdekel? Hiszen a magyar emberek már döntöttek: az országot meg kell védeni. (A szerk.)

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.