galéria megtekintése

Középkor

A Hajdú-Bihar megyei Konyárra visszatért a középkor: a kisközség független polgármestere, Vig Szilárd, aki a cigányokkal kapcsolatos, durván általánosító kijelentései miatt a szélsőjobb kedvence lett, most már „főbírói” jogokat gyakorol.

Túligénylés esetén egyedül Vig mondja meg, hogy a szegénységben élő helyi lakosok közül ki kaphat ingyenszenet, és ki nem. Nem kaphatnak azok, akik bűncselekményt követtek el, részegeskedtek, szemeteltek, tiszteletlenül beszéltek, vagy a saját pénzükből cigarettát vettek. Egyszóval túligénylés esetén nem jár annak szociális tüzelő, aki méltatlannak bizonyult a polgármester-főbíró bizalmára.

De a polgármester-főbíró ítélete nemcsak az „elkövetőket” sújtja, hanem az ártatlan rokonokat is: kizárták a kedvezményezettek köréből mindazon családokat, amelyeknek egy-egy tagja szembekerült a falu vezetőjének elveivel.

 

Szégyenletes ez? Igen. Ám a szegények ellen legalsó és legfölső döntéshozói szinten egyaránt folytatott politikai hadjáratot különösen sokan üdvözlik olyanok, akik a telet fűtött szobában vészelik át, és odabentről drukkolnak a „rendcsináláshoz”. Ha iszol, cigarettázol, szemetelsz, csúnyán beszélsz, pláne ha még cigány is vagy, fagyjál meg télen a családoddal együtt! Nagyjából ennyit üzen a szélsőjobboldal azoknak a magyar állampolgároknak, akiket politikai mércéjével mérve nem tart hasznos és jóravaló embernek. Nincs kétségünk felőle, hogy a konyári példa széles körben tetszést arat, és követőkre talál. Hideg napok jönnek. Megint.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.