galéria megtekintése

Klassz

Az írás a Népszabadság
2014. 09. 03. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

Lájk- és kattintásvadász firkászok értették félre Sebestyén Balázst és partnereit. Legalábbis a Class FM műsorvezetői úgy vélik, nem poénkodtak azon, hogy egy lányt megerőszakoltak az ELTE gólyatáborában. Az érintettek szerint tévednek, akik felháborodtak azon, hogy a team „káreseményként” tálalta az esetet. Sőt a trió felvetette, hogy esetleg minden fordítva történt.

A hármas tréfái akkor érkeztek, amikor visszataszító kommentek sorakoznak az ügyről szóló cikkeknél. Akkor, amikor emberek írják azt: a lány biztosan kurválkodott, továbbá addig jár a korsó a kútra, amíg..., s akadnak, akik felteszik a kérdést: miért nem élvezte inkább az aktust, ahelyett, hogy tiltakozik?

Hogy a Balázs-brigádban nincs empátia, hogy semmiféle szolidaritást nem mutat egy nővel, akit bántottak, megaláztak, hogy idiótának néz mindenkit, s elmagyarázza, tévedett, aki azt hallotta, amit mondtak, magánügy. Nyilván ez után is épp annyian hallgatják a gárdát, mint eddig, a munkáltató megnyugodhat, hőseinknek sem kötelező elgondolkodni, esetleg egy halk bocsánatot elrebegni.

 

Ám a reakció lesújtó. Azt jelzi: a leghallgatottabb rádió sztárműsorvezetői fokozhatatlanul arrogánsak, miközben semmit nem értenek abból, mekkora a felelősségük. Nem kell nekik József Attila-verseket felolvasniuk és a szegregáció káros hatásairól értekezniük reggelente, elvégre szórakoztató adást vezetnek.

Ezért is hallgatják őket sokan, s ezért kell olykor bátraknak lenniük. Azzal például, hogy nem adják el pár lájkért és klikkért a reményt, hogy ez egyszer még egy társadalom lesz, amelynek tagjai szolidárisak azokkal, akiket bántanak, megaláznak, kisemmiznek. Az ugyanis valóban klassz lenne.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.