galéria megtekintése

Kiszorítósdi

4 komment

A szerk.

Senkit se tévesszen meg a látszat: a multicégek vezetői egy csöppet sem olyan pipogya alakok, mint amilyen előzékenynek, diplomatikusnak láttatják magukat. Látszatra ők lennének azok, akik itt évek óta mindent eltűrnek a kormánytól, válaszként csak együttműködési szándékukat bizonygatják az őket éppen ellehetetleníteni akaró hatalomnak, egy rövid pofonmentes időszakért cserébe készségesen odaállnak bármilyen apparatcsik mögé, pénzelnek Századvéget, kormánybarát reklámcéget vagy egyes iparági pletykák szerint akár még egy kertvégi stadiont is.

Azonban a EuroCommerce leveléből is látszik: a külvilágnak szánt elegáns, finom mosolyok és közhelyek mögött nagyon is szabatos gondolataik vannak arról, hogy mi folyik Magyarországon. A probléma csak az, hogy ha egy sarki fűszeres mond olyat a magyar piacról, hogy az immáron „kiszámíthatatlanná vált ", ahol „megszűnt a jogállamiság", az csak egy vélemény. Ha viszont egy európai szakmai föderáció elnöke fogalmaz így, az országkockázati tényező.

Ezt a kockázatot ezek a cégek az államkötvénytől a párizsiig szépen beárazzák nekünk, mi pedig mindezt megfizetjük a fideszes reklámcég vagy a századvéges tanulmány számlájával együtt.

 

A multiknak addig is annyi dolguk van, hogy kibekkeljék Orbánékat. Kivonulni eszük ágában sincs. Azt azért a kényes öltözetű topmenedzser is tapasztalatból tudja, hogy a kocsmában sem az a legerősebb, aki a leghangosabban veri az asztalt.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.