galéria megtekintése

Kisember

Az írás a Népszabadság
2015. 03. 11. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

Az egyre terebélyesedő brókerbotrány sodrában a parlament pártjai politikai haszonszerzéssel, egymás besározásával vannak elfoglalva. Talán a tapolcai körzet megszerzésére gyúrnak, talán másra, csak azt nem veszik észre, hogy a lemez lejárt, a hangszóró recseg. A hivatkozási alappá tett „keményen dolgozó kisember” eközben a pénzét siratja és dühöng: nem érti, hogyan történhetett ez meg éppen vele. Vagyonkák, öregkori megtakarítások váltak az utóbbi hetekben füstté.

Most épp a Quaestorba vetett bizalom illant el, s vele a pénz is. Százötvenmilliárd forint eltüntetése ép ésszel felfoghatatlan mutatvány. Talán a nyomozók egyszer fellelik a beszedett pénz útját, ha már a jegybanktól csak annyi telik, hogy a kész problémával szembesüljön. Amit – mint kiderült – a bűnbánó brókerek még a felügyeleti vizsgálóbiztosok tetthelyre érkezése előtt előre megvallanak neki.

Világossá vált, mennyit ér a szuperfelügyelet, amelynek vezetői hírből sem ismerik az önkritikát, tanácsokat nem kérnek, viszont mindenféle többletjogosítványra szert akarnak tenni.

 

Kapják meg, de éljenek is velük! A rendrakás közös fellépést igényel, acsarkodásra, pökhendi nyilatkozatokra nincs szükség.

A károsultak megsegítése is közügy. Egyelőre azt sem tudni, mikor és miből fedezik a károkat. A Győri ETO luxusstadionjának elárverezéséből? A labdarúgók kiárusításából? Ugyan, a stadion marad, ahogy a foci is. De a kisembernek már elege van a cirkuszból. És kéri vissza a jegy árát.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.