galéria megtekintése

Kétszer két sáv kártalanítás

Az írás a Népszabadság
2015. 04. 22. számában
jelent meg.


Uj Péter
Népszabadság

„Az útépítés közös kincsünk”
Nagykőrösi Önkormányzati Hírek

Eger, Sopron és Zalaegerszeg után Miskolcon is autópályát ígért a miniszterelnök, illetve kétszer két sávot, mindenhova, mindenáron.

(Hülye Hérakleitosz, milyen Panta meg milyen Rhei? Gyurcsány kottájából jáccasz te is, mi, mint az EU? De minimum Heller Ágneséből. Jellegzetes komcsi tempó. Itt, tessék végre tudomásul venni, mindenki annyiszor lép ugyanabba a folyóba, bármelyikbe, ahányszor csak akar. A szuverenitásukat visszaszerző magyarok erre adtak felhatalmazást. Kétharmaddal simán megváltoztatunk bármilyen természeti törvényt.)

 

Lemaradtam volna az időgépről szóló kormányhatározatról?

1998 van újra! Autópályát mindenhova! Akkor is hogy bejött! Belerokkant az ország, de ott áll a magyar leleményességnek, a politikai osztály makulátlan tisztességének, valamint a társadalom érett és kifinomult gondolkodásának bizonyítékaként néhány hegy nélküli alagút és egy völgy nélküli völgyhíd, meg persze sok-sok kilométer fölösleges aszfalt, szalagkorlát, egyéb műtárgy. Megannyi kis négyes metró. Legyen a vidéknek is. (Úgyis mind Pestre vezet.)

Egy átlagos hétköznapon ki lehet ülni egy kockás plédre jóízűt hungarikumozni az M6-os közepére Szekszárd és Pécs között bárhol.

De kétszer két sáv kell mindenhová, mindenkinek, minden nagyobb város elé, ez a jelentősség, a komolyság, a rang. Mint a katonáknál: kétszer egy sáv – őrmester, kétszer két sáv – törzsőrmester, kétszer három – főtörzsőrmester.

És lesz is sáv elég, ha kell. Ha megígértük, teljesítjük. Pénz nem számít. Úgyis a tiétek. Fejlődés, vagyis a fejlesztéspolitika megállíthatatlan.

Én olyan országról álmodom, ahol autópálya köt össze minden Quaestor-kárrendezési pontot minden nemzeti kereskedőházzal, klasztermenedzser-képzővel és Kun-Mediátor-fiókkal.

Addig is összeszedem tíz évre visszamenőleg a nyeretlen lottószelvényeimet, és beadom a kártalanítási igényemet 520 öttalálatosra, ha a quaestorosoknak bejött, bejöhet nekem is.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.