galéria megtekintése

Kérdések

Az írás a Népszabadság
2015. 07. 13. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

Azzal, hogy a feltételezett tettesek rács mögött vannak, valószínűleg nem zárult le a romagyilkosságok krónikája.

Lapunk tárta föl annak idején, hogy egy közszereplő, a Demokrata című lap szerkesztője, Sayfo Omar a szakszolgálatok látókörébe került az egyik Kiss testvér fegyverbeszerzési kísérlete kapcsán. Bár Sayfo Omar ezért beperelte lapunkat, a bíróság a titkos dokumentumok egy részének áttanulmányozása után elutasította a keresetét.

Mindez nem azt jelenti, hogy tevőlegesen részt vett volna a gyilkosságokban, de azt igen, hogy a Kiss testvérek kapcsolati hálóját még senki nem tárta föl a maga teljességében – vagy ha igen, akkor azt eltitkolják. Továbbra sem értjük, hogy cikkünk megjelenése után Sayfo Omart miért a nemzetbiztonsági bizottság hívta be, és miért nem hallgatták ki újra az erre hivatott rendőri szervek.

Továbbra sem értjük, hogy Sayfo Omar nevét miért mellőzték a romagyilkosságokat vizsgáló bizottság nyilvános jelentéséből (ki döntött és milyen indokból úgy, hogy abban ne szerepeljen), és miért csak a titkos jelentés foglalkozik a személyével.

 

Továbbra sem értjük, hogy Sayfo Omar meghallgatásának jegyzőkönyvét miért titkosították 2032-ig, továbbra sem értjük, hogy a fideszes Kocsis Máté miként teheti meg, hogy az általa is tudott nyilvánvaló igazsággal szemben tanúskodott Sayfo Omar mellett a perben, és újra, egyre hangosabban kérdezzük: van-e annál fontosabb közérdek, mint hogy a nyilvánosság mindent megtudjon az újkori Magyarország történetének legmocskosabb gyilkosságsorozatáról?

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.