galéria megtekintése

Kényeztető masszázs

0 komment


Doros Judit

El kéne vinni az asszonyt nyaralni, január óta rágja a fülét, hogy végre mozduljanak ki valahová, az se baj, ha nem is mindjárt Las Palmasba, mert oda inkább novemberben, mint a szomszédasszonyék, akik jó előre megvették a repülőjegyet, és mindjárt mellé a kétváltás fürdőruhát is még tavasszal. Februárban utazási prospektusok tűntek fel a lakás legváratlanabb pontjain, mintha csak a mindig változó színű körmöket viselő postásasszony dobta volna be magánszorgalomból a postaládába őket, s kerültek volna onnét beljebb, egyszer a kenyértartó tetejére, egyszer meg a sörök közé, hogy semmiképp se lehessen figyelmen kívül hagyni, rápillantás nélkül kukába hajítani.

Amikor a foci Eb-s műsorfüzetben is ott virított (odakeveredett) egy-egy tengerparti lap, homokban napozó napbarnította lányokkal, guszta langusztákkal, szörföző családokkal és hűs koktélokkal, a férfi megértette: a néma csata elkezdődött. Ezeknek rendszerint nem ő a győztese, de azért ér el sikereket. Például amikor átpakolja a kamrapolcokat, hogy logikus rendben sorakozzanak ott a befőttesüvegek, elöl a kisebbek, hátul a nagyobbak, vagy mértani alakzatok szerint rendezi át a hűtőt, négyszögletest a négyszögletesre, kereket a kerekre, felrúgva ezzel a nő ösztönalapokon nyugvó rutinját, miszerint mindent oda kell tenni, ahol éppen elfér. A kamrapolc persze hamar visszaváltozik, férfiúi szóhasználattal „visszarendetlenedik”, így, ilyen személytelen szenvedőszerkezetben, hogy ne kelljen egyértelműen megnevezni a káosz konkrét felelősét, s elkerülve a „hogyan tudsz öt pattogatott kukoricás zacskót hatfelé elrakni” vagy a „mit keres már megint a  zabpehely a liszttartóban” számonkérő hangsúlyait.    

De most itt a nyaralás, amihez nem fűlik a foga, mert nem szereti a repülést, utál kánikulában vezetni, a hideg kirázza a hangoskodó apartmanszomszédoktól, szalmonellát lát minden reggeli rántottában, és amúgy is olyan jól elvan irányított pihenés nélkül.

 

Az asszonynak már elsőre gyanús volt a széles mosoly, amivel a piacról hazatérve fogadták. A konyhából jó illat szállt, amikor felemelte a fedőt, rózsaszínre főtt rákocskákat látott alatta tejszínes szószban, rajta decensen elpöttyözött petrezselyemhalmocskákkal. A hűtőben ismeretlen fehér bor rejtőzött, mögötte pár szelet sütemény a nemrég nyílt kézműves cukrászdából.

– Ha akarod, megmasszírozlak, biztos elfáradtál – hangzott el a mondat, ami csak továbberősítette a gyanúját.
De azért akarta, hogyne akarta volna. Lustán elnyújtózott a díványon. Mintha egy ismeretlen forgatókönyv főszerepét kapta volna meg váratlanul, ahol rögtönöznie kell a párbeszédeket. Nem tudja, hogy ez még csak a bevezetés vagy már maga tetőpont, s hogy a kibontakozást követő megoldással mennyire lesz elégedett.

A masszírozás jólesett, s már kezdte feledni a gyanakvást, amikor újabb kérdés térítette vissza az örök kétkedés rögös útjára.

– Megnyissam a csapot?

Gyerekkorában mindig akkor nyitották meg a csapot, ha valaki nem tudott magától pisilni, eltekintve persze a csapnyitás egyéb természetes motívumaitól. A kíváncsiság most erősebbnek bizonyult a félelemtől, hogy a mozdulat egyben a kényeztető masszázs végét is jelenti, így azt felelte, nyissa csak, ha akarja. Vékony sugárban kezdett folyni a víz, mint egy kicsike ér, mielőtt hegyi patakká változik. A masszázs szerencsére folytatódott, s már épp a lazulásnak abba a stádiumába lépett volna, amikor az utolsó gyanúcsepp is feloldódik a lefolyón gurgulázó vízfolyammal együtt. Ám  ekkor elhangzott a valódi, az igazi kérdés, amire minden korábbi mozzanat épült.

– Hát nem olyan szinte, mint egy wellness-szállodában?

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.