galéria megtekintése

Káosz

Az írás a Népszabadság
2015. 08. 10. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

Káosz fenyeget. Ha Kövér Lászlónak nem sikerül rendeznie gondolatait, a helyzet tarthatatlanná válhat. Az Országgyűlés elnökének újabb válságmegnyilvánulására az LMP nyári akadémiája szolgáltatott alkalmat. Schiffer Andrással kórusban szidalmazhatták a rendszerváltást, amelynek Kövér fontos szereplője volt, s amely mára a Fidesz korlátlan egyeduralmába, rendszerszintű korrupcióba, milliós tömegek végzetes leszakadásába és nemzetközi számkivetettségbe torkollott.

Nem érdekel a Fidesz – lepte meg hallgatóságát Kövér, akit már csak a családja, a gyermekei boldogulása köti le. Ha ez így van, le kellene mondania tisztségéről. Ez éppolyan elfogadhatatlan lenne, mint a hazai és az európai baloldal érvek nélküli, zsigerből jövő folyamatos rágalmazása azzal, hogy gyűlöli a nemzeteket és a kereszténységet. A naprakészség kedvéért ezt aktualizálta a bevándorlópártiság „vádjával”. Szerinte megbukott az európai jóléti rendszer, újra kell fogalmazni európai identitásunkat, amelyhez neki a kályha a család.

Elképzeléseihez már csak egy Európát kellene szereznie valahonnan, mert a mostani szemlátomást nem hajlandó alárendelni magát morbid világképének. A létező Európa egyrészt erőteljesen védelmezi szűkített, de a világban még mindig egyedülálló jóléti rendszerét, másrészt nemcsak a családon és nemzeten belüli, hanem az országok között is megmutatkozó szolidaritásra kíván alapozni. Innen van egyébként a magyar GDP két-három százaléka.

 

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.