galéria megtekintése

Jó lapot kívánok!

1 komment

A szerk.

Mától másfajta Népszabadságot tart a kezében az olvasó, és mégis ugyanazt: alapértékeink nem változtak, ugyanakkor modernebbek lettünk. Utóbbi megállapítás egyébként nem feltétlenül saját: a megújuló Népszabadságot kísérő kutatás gyakran „visszahallott” konklúziója volt.

Öröm, hogy hű olvasóink és a lappal nem találkozó médiafogyasztók a tesztpéldányok forgatásakor jól fogadták a legfőbb változásokat: a címoldalon már a Népszabadság-logó alá szerkesztett, hangsúlyosabban megjelenített kiajánlókat; az új leadrendszert, amely – a felcím elhagyásával – mintegy bővített alcímként ragadja meg a cikkek lényegét; nem utolsósorban az új fejléccel megjelenő kereteseket, táblázatokat, infografikákat, a rovatokat jelző lapfejeket, a könnyebben olvasható betűket.

A munkafolyamat elején két fő célt tűztünk magunk elé: egyrészt, hogy a nemzetközileg is hivatkozási pontként megjelenő, szeriőz Népszabadság jobban megfeleljen a mai látványelvárásoknak; másrészt, hogy még letisztultabb formában kerüljön a minőségi újságírás iránt elkötelezett olvasók elé.

 

Magyarország vezető közéleti napilapjaként küldetésünk, hogy – hír- és riportérzékenységünk megtartása mellett – új minőséget hozzunk létre a közérdekű ügyek feldolgozásában. A jövőben még több oknyomozó, adatelemzésre épülő cikkel, háttéranyaggal, vitával kínálunk olvasnivalót, továbbá az eddiginél is mélyebben foglalkozunk olyan keresett témákkal – pél­dául tudomány, média, életmód, ingatlan- és pénzügyi szolgáltatások, digitális innovációk, start­upok –, amelyek korábban inkább csak esetlegesen jelentek meg a lapban.

Bízom abban, hogy a változásokat „élesben” és mindannyian jól fogadják.

Ami engem illet, csak egyet mondhatok: jó lapot kívánok!

Murányi András
főszerkesztő

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.