galéria megtekintése

Ítélet

13 komment

A szerk.

Lesújtó ítéletet mondanak a bírák a bírósági rendszer tervezett átalakításáról. Jellemző, hogy még az az Országos Bírósági Hivatal is kiakadt, amelynek vezetője Handó Tünde, Szájer József fideszes EP-képviselő felesége. Őt nehezen lehet azzal vádolni, hogy Soros György tüzelte ellenzéki migránssimogató lenne, amit, ugye, a fideszesek válaszolnak mindennemű velük ellenkező politikai közlésre. Persze attól, hogy ezúttal a saját választottjuk nevével fémjelzett szervezet szedte ízekre legújabb ötletüket, aligha változik meg a vitakulturálatlanságuk. Továbbra is figyelmen kívül hagynak minden ellenérvet.

Pedig súlyos ügyről van szó: még Handó is attól tart, hogy politikai kinevezettek sorát ültethetik majd a bírói székbe. Trócsányi László igazságügyi miniszter persze tagadja, hogy ilyesmiről lenne szó, a kormánynak eszében sincs politikai célokra használni a frissiben kitalált bíróságot.

Mármost, beszélünk arról a politikai kommandóról, amelyik úgy nyitott, hogy korlátozta az Alkotmánybíróság hatáskörét, mert nem tetszett neki a grémium egy döntése. Eltávolította Baka András főbírót a posztjáról, mert kritizálni merészelt. Újra legfőbb ügyésszé tette házi bűnüldözőjét, Polt Pétert. Nem jelöl alkotmánybírákat, mióta ellenzéki támogatásra van szüksége a megválasztásukhoz.

 

Sorolhatnánk napestig, micsoda munkát végzett a Fidesz bármelyik társadalmi alrendszerrel, amelyikhez hozzáért a médiától az oktatásig, karikatúraként mellékelhetnénk ide vezetőinek ígéreteit arról, hogy beavatkozásaiknak csupán szakmai céljai vannak, és lépéseiket nem mocskos politikai szándékok vezérlik. Ám erre kevés szükség van, mert aki itt él, pontosan tudja, nincs annál nagyobb hiba, mint bízni a Fideszben. Ez a párt ugyanis identitása alapjává formálta a hazudozást. Elég csak arra gondolni, hogy közmédiának hívja az állami médiát, nyugdíjmentésnek a magánnyugdíjvagyon einstandolását, magyar vállalkozások támogatásának a szemérmetlen korrupciót.

Mindebből tudhatjuk, mit jelent, ha azt állítják: nem politikai célokra használnák a bíróságot. Orwell-lel szólva: a béke háború.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.