galéria megtekintése

Iskolajáték

13 komment

A szerk.

Penészesek a falak a kórházakban, nem jutnak krétához az iskolák, miközben varázslatos stadion épült közvetett állami támogatásból Felcsúton, sportszállót húznak fel Kisvárdán.

E két magyar valóság közötti távolság beláthatatlan. És a Fidesz minden energiáját arra fordítja, hogy növelje a distan­ciát. Például úgy, hogy fél évtized alatt 300 milliárd forint közvetett állami támogatással tolja meg a látványsportokat, mint szombaton megírtuk. Eközben kivérezteti az alapvető közszolgáltatásokat. A kevésbé tehetősek számára lehetetlenné teszi a hozzáférést a minőségi oktatáshoz, egészségügyi ellátáshoz.

Ennek nyomán az e szektorokra fordított figyelmet és pénzt összevetni nem olcsó fogás, hanem egyenesen nemzeti minimum. Persze a fideszesek erre demagógiát kiáltanak, aztán majd nemzeti lélegeztetőgép-boltot vizionálnak. Úgyhogy itt meg is állunk, mert fontos tisztázni: az a tökéletes demagógia, amikor az érveket, az értelmet és az igaz­ságot egyszerre száműzik a beszédből. Ezt teszi a Fidesz mindig, amikor a közszolgáltatásokról és a sportluxusról szól a vita.

 

Teheti ezt addig, amíg az érintettek, azaz roncsvalóság lakói nem állnak fel a luxusvalóság kiváltságosaival szemben. Meg az elnyomottak, a kizsigereltek uraikkal szemben. Ahogy most szerdai tüntetésükön teszik majd Miskolcon az oktatás bátrai. Tanárok, diákok, szülők és más szakmák velük szolidáris képviselői. Olyanok, akik nem tűrik tovább a megaláztatást. Azt, hogy szemük láttára lopják el egy nemzedék jövőjét. Ők már tudják, egy országban csak egy valóság lehet. És ahol ezt megértik, a haza ott kezdődik.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.