galéria megtekintése

Infarktus

3 komment

A szerk.

Egyetlen pillanatot sem töltöttünk Hegedüs István kórházi betegágyánál, nem tudjuk, milyen állapotban van az Országos Roma Önkormányzat elnöke. Csak annyit tudunk, amennyit az ORÖ rendkívüli közgyűlése előtt képviselőtársai nyilatkoztak a sajtónak. Hajnalban rosszul lett, rohammentő szállította kórházba. Szívinfarktus. Állí­tólag már jobban érzi magát, túljutott az életveszélyen.

Ellenfelei sajnálkoztak, jobbulást kívántak, de együttérzésük nem terjedt odáig, hogy a hirtelen jött, súlyos betegség miatt elhalasszák az előre eltervezett elnökbuktatást. Távol­létében, zárt ajtók mögött leváltották Hegedüs Istvánt.

Támogatói szerint a szavazás érvénytelen, már az is jogszerűtlen, hogy egyáltalán megtartották a közgyűlést. A kormányhivatal majd eldönti, hogy törvényes volt-e az eljárás. Most nem is ez a lényeg. Az eset minden eddiginél szemléletesebben mutatja az ORÖ-ben uralkodó állapotokat. A belső hatalmi harc elképesztő méreteket öltött, a viszály lassan kipusztítja az emberi érzéseket is.

 

Úgy látszik, a háttérben ügyködő Farkas Flóriánnak tényleg rengeteg a vesztenivalója. Nem véletlen, hogy az új ­hivatalvezető azonnal lepecsételtette az elnöki titkárság ajtaját. A szekrényekben lehetnek még kényes tartalmú iratok, amelyek fegyverré válhatnak, ha netán nyilvánosságra kerülnek. A két szemben álló tábor képviselői estébe nyúlóan őrizték a Dohány utcai székházat. Nem mertek mozdulni, nehogy a másik társaság elfoglalja az épületet.

Minden változik, egy dolog biztos az Országos Roma Önkormányzatnál: a balhé.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.