galéria megtekintése

Íme, az ember, Király Gábor

3 komment


Murányi András

Hm, ez kétségkívül ugyanaz a figura. Jó, változott csöppet, mióta először láttam, például kicsit eltűnt a haja meg a bajsza, továbbá az a príma kis fehér dorkó sincs már rajta, igaz, miért is lenne, a tornacipők tornacipője csak akkor és ott, a méltán híres zalaegerszegi Téli Kupán volt indokolt viselet, amennyiben a citált rendezvény teremtorna volt, teremtornára pedig, ugye, teremcipő kell; amúgy ez a figura tényleg nem változott semmit.

Fotó: Hegedüs Gábor / Népszabadság

Mondjuk azóta sem értem, miért köszönt előre (most is jellemző) mosolyával a pesti vagányoknak, vö. emtékásoknak, akik speciel akkora királyok voltak, hogy a Dinamo Zagreb, nem is, akkor éppen Croatia Zagrebnek hívták, szóval a horvátok ellen át se jöttek a félpályán (0-4), ami különös bravúr egy szűkített területen zajló labdarúgó-eseményen.

 

Mindenesetre ez a figura a szünetekben előre köszönt az összes szembe jövő melegítősnek, emtékásnak, győrinek, horvátnak, egerszeginek, ki tudja még; hogy aztán takkra ugyanezzel a szerénységbe ojtott alázatos módon nyilatkozzon az alkalmilag szépen menetelő külföldi csapat kapusaként, noha a sajtómunkások éppen azért hívták a déli edzőtáborból hazafelé jövet, az átszállás kellős közepén a mobilján, mert nagyon megsérült, és nagyon műteni kellett.

És ugyanez a figura rohant ki a kolléga elé két edzés között egy másik külföldi klub tagjaként, mert alapvetésnek érezte, hogy bármilyen feszes is a program, honfitársát hozza, vigye, ebédeltesse, kávéztassa és bármiben segítse; tisztára mint valami reinkarnálódott Puskás Ferenc, csak nem madridi helyszínnel. És igen, ugyanez a dorkós-bajuszos figura beszélt hozzánk a négyes-hatos villamosok haladéktalan leállításával kezdődő, majd egy darab színpadi eufóriában végződő népünnepélyen, s mosolygott vissza azokról a képekről is, amelyeken elhunyt sporttársát helyezte a júniusi sikerélmény kontextusába.

Negyvenéves, válogatottsági rekorder, de ugyanaz a figura, aki a méltán híres zalaegerszegi Téli Kupán beköti a dorkót és előre köszön az öltözőpadnak is.

Kedves Király Gábor, a szakmai rész is oké, de ez az ugyanazság az, amire elsősorban biccentenék.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.