galéria megtekintése

Álláshirdetés

Az írás a Népszabadság
2014. 06. 25. számában
jelent meg.


Szalai Anna
Népszabadság

Több megyére kiterjedő hálózattal és ügyfélkörrel, valamint nagy múlttal rendelkező baloldali párt, illetve dinamikusan fejlődő friss szemléletű ellenzéki politikai tömörülések közös főpolgármester-jelöltet keresnek, sürgős jeligére. A munkavállalás helyszíne Budapest. A munkaviszony határozott időtartamú, de a négyéves szerződés meghosszabbítható.

A jelölttel szemben támasztott elvárások: felsőfokú (bármely) szakirányú végzettség, igazolható szakmai tapasztalat, magas szintű vezetői kompetenciák, megbízhatóság, következetesség, stratégia-, koncepcióalkotási képesség, Budapest-központú szemlélet, terhelhetőség, stressztűrés, felelősségvállalás, kitűnő kommunikációs készség. Előnyt jelent legalább egy nyelv középfokú ismerete.

A hirdetők versenyképes vezetői alapbért, teljesítményarányos juttatásokat kínálnak. Ezenfelül változatos, kihívásokban gazdag, felelősségteljes vezetői feladatokat, kulturált munkakörülményeket, bizalmi légkört és csapatszellemet. A munkavégzés során folyamatosan bővülő üzleti lehetőségek várják a sikeres pályázót.

 

A pozíciót valójában már az országgyűlési választás után meghirdették. Az Együtt–PM társelnöke szinte az urnazárást követően bejelentette: nincs az az ígéret, amelyért beállnának Horváth Csaba szocialista jelölt mögé. Az MSZP nem túl meggyőzően ugyan, de ellenállt.

Az uniós szavazatszámlálás utáni forgószél azonban a Tarlós támadásait négy éve álló Horváthot is felkapta. Olyannyira, hogy a budapesti elnöki tisztségért is helyettese, Tüttő Kata száll ringbe Kunhalmi Ágnes ellen. Állítólag az ő nevük is megfordult a főpolgármester-jelölti listán. Mint ahogy – állítólag – egy időre felkerült rá Alföldi Róbert rendező, Kulka János színész is. Ennél nagyobb komolysággal vetődött fel egynémely ügyvéd, politológus, extárcavezető, polgármester neve is. Egyelőre senki nem kért a megtiszteltetésből. Bár van, aki – úgy mondják – maga jelentkezett, majd hevesen tiltakozott a felvetés ellen. Holott nincs idő a mókázásra. Budapest a tét, sőt ennél is több.

Az ellenzék zavarodott kapkodása közben a kormánypárt komótosan felsorakozik a rajtvonalra. Előtte még tisztázzák, kinek hol a helye, mit lehet és mit nem. A Fidesz castingját Tarlós István nyerte. Nem volt más jelölt. Nem szokott lenni.

Némi vita azért így is volt, de azt gyorsan lerendezték. Az alkalmazás feltételei időközben változtak, de úgy tűnik, nyugdíj után csak az állás megtartása a cél. Érthető. Nem sok hasonló pozíció van a piacon. S Tarlós nem tud mást ígérni, mint a folytatást. Bár a Fidesznek is elég volt ennyi. Budapestnek viszont kevés lesz. Ha az elmúlt négy év folyamatai folytatódnak, akkor nyolc év múlva választást sem kell tartani. Nem lesz mire. Azt a pár kertészt, kátyúzót és közterület-felügyelőt egy középvezető is eligazgatja. A kerületi potentátok meg szépen megosztoznak a többin egymás és a párt között.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.