galéria megtekintése

Hatszázezer

Az írás a Népszabadság
2014. 04. 12. számában
jelent meg.


Hargitai Miklós
Népszabadság

Magyarországon 2010 és 2014 között – szemben az előző két ciklussal – egyáltalán nem voltak megszorítások. Sőt! A kormány megmentette a nyugdíjasokat, s ezt tette a munkahelyekkel, az egészségüggyel és az oktatással is. Ráadásul nincs tandíj, és nem is lesz. Ha nem is két hét alatt, de rend lett: sokkal több az utcákon a rendőr, látványosan javult a közbiztonság. Az országból kifelé vezető pénzvezetékek csapjait elzárták, az IMF-et elkergették.

Széles Gábor örökmozgójának premierjéig már csak párat kell aludni

Orbán Viktor a lehető legszélesebb frontvonalon szembeszállt Brüsszellel a magyarokért. És sikerrel. Magyar ország lettünk. A kabinet itthon keményen és eredményesen harcolt a korrupció ellen. Megállították az államadósság növekedését.

 

Mindennek köszönhetően stadionok épültek, hogy mindenki hozzájusson a sportolási és szórakozási lehetőségekhez, minek következtében kevesebb kórházra is lesz szükség. A magyar föld pedig továbbra sem eladó.

Állami földbérlethez jutottak viszont a családi gazdaságok, a narancsbáróknak cokit mondtak. Oligarchák pedig nincsenek. Mindenki kapott trafikot, aki megérdemelte, és végre elérték, hogy a fideszesség sem számított hátránynak.

A kormánytöbbség gáncstalan, a nemzet bizalmát megérdemelten élvező, korábban több területen is bizonyított személyiségeket választott a közjogi méltóságok pozíciójába.

A méltatlan helyzetbe hozott Schmitt Pálról elnevezett baráti kör tovább ápolja a volt államfő ténykedésének emlékét, ennek keretében két év alatt hétszáz lájkot gyűjtöttek neki a Facebookon.

Megindult a gazdasági növekedés, már majdnem olyan jól élünk, mint négy éve. Az Orbán-kabinet kiáll a határon túli magyarokért: szavazójogot adott nekik, szót emel értük, ha sérelem éri őket, és egyértelműen az ő érdekeiknek rendeli alá a szomszédságpolitikáját.

Európa most már minket irigyel, néha még másol is – nem lettünk gyarmat. A családoknak sokkal jobb az életük. Mindenkinek van munkája, aki dolgozni szeretne. Azoknak is van, akik nem szeretnének dolgozni.

A bizniszegyházaknak befellegzett, a pártfinanszírozás sosem volt ilyen átlátható és igazságos. Az elmúlt kormányok és rendszerek bűneit feltárták, bűnöseit elszámoltatták.

A kommunisták illegalitásba vonultak, vagy beléptek a Fideszbe. Széles Gábor örökmozgójának premierjéig már csak párat kell aludni.

A Nemzeti Emlékezet Bizottságával az ügynökkérdést is megoldották: mivel a tagok mindegyike fiatal, ők bizonyára megérik, hogy az akták nyilvánossá váljanak.

Minden békemeneten többen vannak, mint az előzőn, az infláció megszűnt, a rezsi még annál is alacsonyabb, Magyarország jobban teljesít, Semjén Zsolt is.

És minderről a közmédia csatornái, a végre a valósággal foglalkozó kereskedelmi tévék meg a sajtónak a pártholdudvar által komollyá tett maradékai is lelkesen beszámolnak. De akkor miért vesztett a Fidesz hatszázezer szavazót?

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.