galéria megtekintése

Hangulatban

6 komment


Kácsor Zsolt

Államalapításunk napját a magyar dolgozók tömegei békésen, fegyelmezetten és rendben ünnepelték, a Budapesten szombat este 21 órától lebonyolított pirotechnikai attrakció megtekintésére több tízezer magyar ember gyűlt össze. A bemutató káprázatosnak/bámulatosnak/egyedülállónak/lélegzetelállítónak értékelendő (a megfelelő jelző a későbbiekben kiadott, központi sajtóközleményben kerül pontosításra).

A fővárosi megtekintési pontokra boldog, kiegyensúlyozott arcú magyar emberek érkeztek, a ­Batthyány téren véletlenszerű szondázás módszerével körükben elvégzett közvélemény-kutatásaink eredménye szerint a tűzijáték legtöbb eleme tetszést aratott, a bombatelepek és vetőcsövek működését a magyar emberek kimagaslóan pozitívnak értékelték.

A bemutató változatos színvilágának összeállítása az előzetes elvárásoknak és az eddigi gyakorlatnak megfelelt, míg a zenei aláfestésről az István, a király című rockopera egyes betétdalainak megszólaltatása gondoskodott. Nem hallgatható el, hogy a rakparton több magyar dolgozó békésen és fegyelmezetten szóvá tette, hogy Koppány szerepében vajon miért nem Vikidál Gyulát hallották, merthogy „ha Varga Miki énekli Istvánt, akkor nekünk Vikidál az igazi Koppány”.

 

E negatív társadalmi visszajelzés alapján gondoskodni kell új óriásplakátok elhelyezéséről az említett negatív társadalmi visszajelzések csökkentésére, a bíráló elemek kiszűrésére és meggyőzésére további felvilágosító munka javasolt. Megfontolás alá kell venni társadalmi felvilágosító kampány indítását azzal a céllal, hogy rámutassunk: az alaptörvény-ellenes magatartást tanúsító, a bizánci háttérhatalom által pénzelt Koppány valójában migráns volt, míg Vikidál Gyula kommunista ügynök, akinek a hangja magyar állami ünnepen többé nemkívánatos (felelős: Habony Árpád).

Vizuális észrevételezés módszerével megállapítottuk, hogy a Batthyány tér szomszédságában lévő református templom előtt a tűzijáték vizuális élvezetét nagymértékben gátolják a rakpart vonalával párhuzamosan ültetett fás szárú növények a Szilágyi Dezső téren. Ennek okán megfontolásra javasoljuk az összes Szilágyi Dezső téri fa kivágását vegetációs időszakban (javaslat: az ügyet szakmailag támogató civil szervezet létrehozása operatív eszközökkel, majd a kinyert faanyag karitatív jellegű felajánlása).

A hatóságokkal hazafias alapon együttműködő titkos társadalmi kapcsolataink jelentéseinek értékelése folyamatban van, ám az elsődleges adatok szerint szélsőségesen demokratikus elemek felforgató és ellenséges tevékenységet a rendezvényen nem folytattak. Csapaterő alkalmazására most nem került sor, Kövér László házelnök úr előzetes félelmei ellenére sem vált szükségessé lóháton vagy járműkötelékben végzett kényszeroszlatás elrendelése.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.