galéria megtekintése

Hangosítás

5 komment

A szerk.

Ahol a legálisan érkezett bevándorlók elhelyezése nem kampánytéma, hanem migrációpolitikai kérdés, a befogadóállomásokat ritkán telepítik középiskolák kertjébe. Egy menekülttábor megnyitását hónapokig tartó felvilágosító kampány, illetve gyakran referendum előzi meg.

A körmendi „menekültbotrány” kipattanását viszont két durva szakmai hiba is megelőzte: a megfelelő mélységű ismeretátadás, illetve a vélemények megismerése elmaradt, a létesítmény pedig alkalmatlan helyre került. Biztosan nehéz is úgy jó döntést hozni (még a legfelkészültebb apparátusnak is), ha az illetékesek azt érzékelik, hogy a politika nem a megoldást, hanem a feszültséget keresi.

Mi is csak éppen felhívnánk rá a figyelmet, hogy miközben a Kúria voksolásra alkalmasnak minősítette az évszázad legérthetetlenebb népszavazási kérdését a kvótarendszerről, három nap alatt két olyan eseményből is indulatokat kavaró ügy lett (Körmenden, majd Békéscsabán), amelyek nem történtek meg abban a formában, ahogyan a köz- és a magánmédia beszámolt róluk.

 

Tartani kell tőle, hogy a migránsok viselkedésével kapcsolatos hírek ebben a megközelítésben, ritmusban és hangosításban érkeznek majd a vacsora mellé mindaddig, míg a nemzet megfelelő hányada ki nem nyilvánítja, amit a hatalom hallani akar.
Az pedig, hogy közben a menekülteknek meg nekünk, többieknek is sokkal rosszabb lesz, csupán egy elkerülhetetlen áldozat a Fidesz-többség megőrzéséért vívott verbális honvédő háborúban. 

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.