galéria megtekintése

Ha Platón túlzott is...

1 komment

Pesti Sándor
NOL

Egyes – magukat műveltnek tartó – körök még ma sem hajlandók elfogadni, hogy melegnek, leszbikusnak lenni nem választás kérdése. A tudomány mai állása szerint ez egy veleszületett állapot, amiről éppúgy nem tehet valaki, mintha egy másik kromoszóma sérülése miatt térne el az átlagtól.

A homoszexualitás nem tanult viselkedésminta, nem szociális aberráció, amitől megóvhatjuk gyermekeinket. Aki heterónak született, akkor is az lesz, ha homo példákat lát maga körül, és fordítva, a homoszexuálisnak születettet sem lehet heteróvá nevelni, még vallási alapon sem.

Senkinek a génjei nem változnak meg attól, ha alaptörvénybe írják a helyesnek tartott megoldást.

A felháborodó urak elfelejtik, hogy az európai kultúrtörténet számos kiemelkedő alakja volt homoszexuális (az emberek bizonyos százaléka minden korban ilyennek született, akárcsak balkezes is volt minden korban bizonyos arányban.)

 

Az egyik legkiemelkedőbb elme, Platón pedig odáig is elment (vö. Lakoma), hogy szerinte csak a saját nemét szerető politikus lehet jó politikus. Igaz, ez a nézet egy másik végletet képvisel, mégis ajánlom az urak-hölgyek figyelmébe, annál is inkább, mert az utókor az érdemeiért becsüli a jeles tudóst, nem egy-egy kiragadott, kétségbe vonható véleményéért.

A gyermeket nevelő család nem két-, hanem sok ezer éves hagyomány, nem a kereszténységgel kezdődött, és nem köthető egyetlen valláshoz.

A gyerekneveléshez, a maga adottságainak megfelelő családhoz a sérült kromoszómával született embertársainknak is joguk van. Ezzel szemben az államnak nincs joga válogatnia, hogy melyik családot támogatja, melyiket nem, főleg nem a családtagok fogyatéka, nemi identitása, netán vallása alapján.

Valószínűnek tartom, sok homoszexuális is hívő keresztény, vagy az lenne, ha egyháza nem tagadná meg tőle az őt megillető keresztényi szeretetet, beés elfogadást. Jó lenne kicsit magukba nézni, mielőtt másokat vádolnak.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.