galéria megtekintése

Gyilkos homály

8 komment


Batka Zoltán

Előre szólok Lázár Jánosnak: szíveskedjen sürgősen megoldani, hogy a szülőnek ne kelljen a trafik előtt, az utcán hagyni a gyereket, amíg odabent cigit vásárolnak, mert oda be nem vihetik. Ha kint van, akkor viszont nem látják. Oldják meg!

Hogy hogyan? Nem érdekel. Egyéni képviselői módosító valami csicskásával, kormányrendelet, ahogy akarják. Esküszöm, rossz szavam sem lesz rá! Jobb lenne így. Még maguknak is.

Például egy soron következő tragédiánál nem kellene olyan undorító kommunikációs paneleket bedobnia, mint a kaposvári ügyben. „Ha a rendőrségi nyomozás ok-okozati összefüggést talál abban, hogy a kaposvári dohánybolt eladóját azért támadták meg, mert nem lehetett belátni a boltba, úgy saját maga fogja módosítja a trafiktörvényt" - ígérte. Pont és csönd. Van a cinizmusnak egy felsőfoka. Foglalkozás körében elkövetett Lázár.

 

Maga is tudja, hogy a rendőrség nem fog összefüggést találni az átlátszatlan kirakat és a támadások valószínűsége között. Olyan rabló nincs a világon, amelyik megtenné azt a szívességet a rendőröknek, hogy eldalolja: azért választotta a trafikot, mert oda nem lehet belátni. Azzal ugyanis kapásból elismeri, hogy eltervezett volt az akciója, amit vaskos pluszévekkel honorál a bíróság.

És igen, tudom, sima boltokat is megtámadnak, sőt bolt nélkül is bárkit, neme, bőrszíne miatt vagy éppen beteg passzióból. De mindenki pontosan tudja, ön is Lázár úr, hogy

az üzletek lefóliázása a sunyi és brutális támadókat segíti, a tragédia valószínűségét növeli.

És ha egyetlen egy támadást is meg lehet így előzni, akkor elsőként önnek lenne kutya kötelessége, hogy a trafikossá avanzsált kegyencekkel levakartassa az üveget. És kérem, ne alakoskodjon: máskor nem voltak ilyen pipogyán megfontoltak.

Például amikor szemrebbenés nélkül átjátszották sok száz kisboltos megélhetését a párthíveiknek. Persze, értem, hogy pont ez a bibi. A trafiklopást azzal indokolták, hogy a fiatalság megvédése miatt van rá szükség. Ahogy fóliára is. Ha a gyerekek nem látják a cigit - okoskodtak - nem szoknak rá. Persze erre egy elfüggönyzött dohányszekrény is elegendő lett volna - a zsákfalvakban most is így lehet cigit kapni, az ottani gyerekek nyilván nem számítanak - csakhogy úgy elmaradt volna a trafikpályázat és a fideszes pereputty saját lábra állítása. Ezért ragaszkodnak a trafikhoz és a homályhoz - ide értve a trafikpályázat minden körülményét.

Mindenki tudja, hogy a nagyméltóságú miniszter úrék lopni teccettek, ezen már nincs mit szépíteni. Egyet viszont tehetnek még,

ha meg akarják védeni a fiatalokat, ide értve az eladókat meg a kint hagyott gyerekeket: sürgősen szedjék le a fóliát!

És szigorú törvénnyel kötelezzék a szülőket arra, hogy amíg cigit vesznek, vigyék be magukkal a trafikba a gyereket és ne hagyják egyedül az utcán!

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.