galéria megtekintése

Gucci

Az írás a Népszabadság
2014. 12. 16. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

Az biztos, egyfajta politikai üzenetnek minősül, hogy a ki tudja milyen jövedelemből gazdagodó kormányfői főtanácsadó, Habony Árpád egy akciósan is 360 ezer forintos Gucci táskakölteménnyel tűnik fel a Parlamentnél a megszorításokkal teli költségvetés elfogadásának napján.

Hogy aztán nyugodtan elsétáljon a mélyülő szegénység miatt tüntető felháborodottak mellett. Pedig ha valakinek, hát akkor neki, a tanácsadók tanácsadójának biztosan tudnia, éreznie kell: ezekben a napokban illene otthon hagynia, betennie a vitrinbe a szatyrot. Meglehet, meg is tette, és ez kollekciója szerényebb darabjai közül való.

Akárhogy is, Habony büszkén vonult a táskával. Nem félt sokadjára a világ arcába vágni: ez van, emberek, gazdag vagyok, a táskámra is többet költök, mint egy átlagos lakáshiteles féléves törlesztése.

 

De persze megszoktuk, hogy ő és ismeretlen forrásból vagyonosodó, közügyekkel foglalkozó társai nyugodtan lehetnek gátlástalanok, úgysem történik semmi.

Pedig az ilyen táska jelképezi az egyre hízó luxuslakásokat, a méregdrága karórákat, a sportkocsikat, a kétfalunyi földeket, a gyereknek vett hetvenmilliós kégliket, a véletlenül elfeledett százmilliókat.

És igen, ott van abban a förtelmesen drága táskában az is, hogy a szegénységre rámutató adatokat pökhendi legyintéssel intézi el a kormányfő, mondván, nem ért egyet a statisztikákkal. Hogyan is érthetne, amikor maga körül már tán csak Gucci táskákat lát. És épp ezektől nem látja a nyomorult valóságot.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.