galéria megtekintése

Fintorgás

Az írás a Népszabadság
2014. 06. 30. számában
jelent meg.


Marnitz István
Népszabadság

Na most itt vannak ezek a lengyelek is. Összehordanak hetet-havat, kis híján bukik az egész kormányuk, csak mert arról cseverésznek, hogy micsoda egy gyomorforgató maffia lett ebből a Magyarországból, hogy itt már semmi se szent, hogy ők azért bizonyos határokat még nem lépnek át. Néhány nappal azelőtt jóval alacsonyabb rangú lengyelek ugyanerre panaszkodtak nekem: rettegnek, hogy a magyar vírus lelkileg, anyagilag ezt a szép Lengyelországot is megfertőzi.

Az eszközök nem számítanak. És a mi eszköztárunk olyan, amilyen

Azon vannak kiakadva, hogy a Mol volt jogi igazgatója, a Mol egyik vezetőjének felesége beperli Hernádi Zsolt Mol-vezért, mert annyira, de annyira mérges rá az ellene folyó horvátországi eljárás miatt, de valahogy csak nem sikerül elegendő terhelő adatot a bíróság elé tárnia, pedig az is éjt nappallá téve gyűjtögette a bizonyítékokat, végül meg kénytelen volt fanfárok között felmenteni az elnök-vezérigazgatót. Pedig Hernádi a bíróságon – állítólag – félt.

 

Rafináltak vagyunk. Kifőztük, hogy a döntést majd az EU Szent Alapeszméi szellemében a horvátoknak zokszó nélkül el kell fogadniuk.

Orbán, Hernádi és a távlat
Orbán, Hernádi és a távlat
Móricz-Sabján Simon

Csakhogy a jelek szerint a horvátok magasról tesznek a kavarásra, és ha módjukban állna, Hernádit továbbra is a legmélyebb horvát tömlöc mélyére vetnék. Pedig – és ebben Hernádinak igaza van – ő csupán egy áldozat a horvát sakktáblán: ha elítéljük politikai ellenfelünket kenőpénz átvételéért, akkor sajnálatosan valakit be kell zárnunk kenőpénz átadásáért is, bocsi.

Mert ugye itt van ez a friss uniós kultúrállam, Horvátország, a maga klánjaival, párton belüli leszámolásaival (ez nálunk elképzelhetetlen). Az ilyen harcokhoz bármikor kerítenek vádat meg sajtóhátszelet, hogy volt egy kis sikamika az INA irányításának átvételekor.

A bizonyíték gyenge, de az indok erős: biztos volt. Mi se zárjuk ki ezt, mint ahogy a világ összes energiacégének terjeszkedését olajozzák ivászatok, alapítványi támogatások, nők, kémek és konspiratív találkozók. Aki nem cseppent, lemarad.

Hernádi nem hátrál: harcol, akárcsak anno az OMV ellen. Háború utolsó vérig. Az eszközök nem számítanak. És a mi eszköztárunk olyan, amilyen.

Van egy kormányfőnk, aki szerint a nemzeti kiteljesedés netovábbja a Mol 21 százalékának megvásárlása brutális összegért, amit mára jórészt elvesztettünk, de kit érdekel. Van neki ez a fura húzd meg-ereszd meg játéka a Mol mögött nem álló Csányi Sándorral és a nem létező köréhez nem sorolható Hernádi Zsolttal, vagy a kenőpénzt alkotmányos költségnek nevező Kocsis Istvánnal, amiben Hernádi és a kiadatása szintén egy kocka csak.

És itt vannak az úgynevezett független magyar hatóságok, amelyek mindig pontosan olyan döntéseket hoznak, mintha azt Felcsúton diktálták volna nekik. Kézi vezérelt horvát hatóságok ellen kézi vezérelt magyar hatóságokkal. Ahogy a mi kis kelet-európai uniós dagonyánkban évszázadok óta szokás.

Ezen csak a lengyelek akadnak ki, egyem azt a távoli, arisztokratikus lelküket. A magyar nép (választani hajlandó többsége) ilyen országot akart. Hát akkor mi se húzkodjuk az orrunkat amúgy lengyelesen. Sok sikert kívánunk a Mol további nemzetközi terjeszkedéséhez, tényleg.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.