galéria megtekintése

Fidesz New Roman

Az írás a Népszabadság
2014. 03. 26. számában
jelent meg.


Marnitz István
Népszabadság

Minő egybeesés: a rezsicsökkentés ellen fenekedő erők pont a Simon-ügy napvilágra kerültével húzódtak vissza, hengeredtek koszlott odvaikba, hogy tovább kavargassák nyálkás kocsányaikkal fortyogó, bűzlő, rezsiemelő főzeteiket. De legalább titokban.

Egyedül Orbán Viktor tartja a frontot valamennyire

Hiszen azt látjuk, hogy most, amikor a volt szocialista politikus szerencsétlenkedéseivel úgy vonzza magához a közfigyelmet, mint mágnes a gázórát, a Fidesznek hirtelen nem akaródzik naponta rezsiriadót fújni, nincsenek fenyegetően hadonászó brüsszeli alportások, sehol egy félrenyomott színárnyalat a szüttyösbörgöncei fűtős Józsi számlatömbjén, de még a félvak Weisz néni sem volt képes egyetlen nyomorult Times New Roman betűtípust se előállítani unokája szövegszerkesztőjén, amikor megalkotta az újlipóti társasház nagyszabású rezsihirdetményét.

 

Pedig a Magyar Csapat kihelyezett sejtjei őt is nyomon követik rezsiívekkel álcázott megfigyelőállásaikból. Éberség, csapattársak, a rezsiellenforradalom foga azért csak rág.

De hát mit tegyünk, ha a fideszes alvezérek, Rogán Antal, Németh Szilárd vagy Lázár János is csak Simon Gáborral foglalkoznak hetek óta? Még Zuschlag Jánosnak is kizárólag Simon Gábor jut az eszébe, amikor börtönélményeiről nyilatkozik köz- és Fidesz-médiának, reggel, éjjel meg este, a Napi Gazdaság Kiadó engedélyével.

Egyedül Orbán Viktor tartja a frontot valamennyire. Ő most is, ahol csak teheti, tojáskeltetőtől uniós ülésig mindenütt felhívja a figyelmet a rezsiellenes erők aknamunkájára és arra, hogy a Fidesz politikája, krédója, szíve közepe minden kétséget kizáróan maga a rezsicsökkentés.

Szavai most azonban, a többiek védőtüze nélkül csak úgy elpöffennek, de ne legyenek kétségeink: ha a Simon-ügy hullámai kissé elülnek – bármennyire is küzd ellene minden erejével maga Simon Gábor –, a sötét oldal gonosz erői újabb, minden eddiginél förtelmesebb támadást indítanak majd a rezsicsökkentés angyalszárnyú seregei ellen.

Ravaszdi óraleolvasók itt a piros, hol a pirossal csalják ki százezreinket, a rezsicégek nem átallják szó szerint betartani Németh Szilárd sokadik számlaegyszerűsítő törvénymódosítását – miáltal az első oldalon már csak annyi áll: „éjjen a Fidesz”.

És akkor érkezik a felmentő sereg, élén a három lovassal, akik az összes szembejövő mikrofonállványba bemondják, hogy háromszor öt az ötször három Gyurcsány, plusz kettő Zuschlag, de leginkább négy Simon, ez teljesen egyértelmű, mindent megnéztünk, leginkább a tényeket, nemkülönben a számításokat, a vizsgálatokat meg főleg, na azoktól alig fértem be az ajtón, ezekből tisztán látszik, hogy fűtős Józsinak annyi, kibújt a szög a zsákból, nem szívja tovább a nép vérét mindenféle dekadens számlaszínekkel meg nyugatmajmoló betűtípusokkal, áprilistól mínusz hat és fél százalék, azanyád.

A levegőben lőporszag terjeng, a Vezérlő Tábornok végre megnyugszik, a haditudósító az őrület újabb árnyalatairól számolhat be.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.