galéria megtekintése

Farkas!

Az írás a Népszabadság
2014. 05. 16. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

Kém vagy nem kém, és ha igen, akkor kinek dolgozik, most mindegy. Majd évek múlva kiderül, vagy akkor sem, és soha nem fogjuk megtudni az igazságot Kovács Béláról.

A Fidesz módszereiről viszont már mindent tudunk. Az aktuális politikai ellenféllel szemben az ideális pillanatban habozás nélkül veti be az állam összes, elvben pártsemleges eszközét, rendőrséget, ügyészséget, titkosszolgálatot. Olyasmit szivárogtatnak ki jól időzítve, ami, ha igaz, azonnal cselekvésre kellett volna késztesse a hatóságokat, amikor a tudomásukra jutott, ha pedig nem igaz, akkor viszont bűncselekmény bedobni a köztudatba.

Gond nélkül váltanak célpontot: mikor kit tartanak veszélyesnek magukra nézve. Ott állnak a dossziék glédában, csak szólnak fentről, hogy most X.-ről kéne egy kapucnis fotó, most Y.-ról egy ingatlanügy, nem is, inkább Z.-ről valami kompromittáló. „Mi? Hogy nem az amerikaiaknak, hanem az oroszoknak? Kár. Na mindegy, jó lesz ez is...”

 

Az, hogy a Jobbik finanszírozásának külföldi szálai érdeklik a szolgálatokat, régóta nem titok, mert a titkoktól, ugye, nem visszhangzik a 6-os villamos. Arról, hogy a Fidesz, mint cipőjében a kavicsot, felfedezte a szélsőjobboldalt, már sokfelé, lapunkban is lehetett olvasni eleget. Csak idő kérdése volt, mikor kezdik használni bevált módszereiket a „szimpatikus fiatalemberekből” lett riválisokkal szemben. Most azonban arra sem hivatkozhatnak, mint a szocialistáknál szoktak, hogy a másik oldal is élt hasonló eszközökkel ellenük.

Ettől az egésztől persze Kovács Béla még bőven lehet kém. De az is lehet, hogy jogosan utasította vissza a feltételezést, mert nem az. A nemzeti pásztornak egyre nehezebb hinni, amikor farkast kiált.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.