galéria megtekintése

Família Kft.

3 komment

A szerk.

Érthető, hogy a törvényhozásban számos magyarázhatatlan jogszabályt szavaznak meg. Az is papírforma, hogy a viták színvonala azt sejteti, politikai Mariana-árkok esnek egymásnak a parlamentben.

Másként nem is lehet, ha figyelembe vesszük, micsoda egzisztenciális szorongás fojtogat több tucat képviselőt. Összesítésünk szerint sokaknak van oka a nyugtalanságra, elvégre – a „bankos” adósságok mellett – magánszemélyeknek is milliókkal tartoznak, ráadásul a ciklus kezdete óta csak nőtt a mínuszuk.

Könnyen karikírozható, hogy ezek az úgynevezett honatyák oktatnak minket pénzügyi felelősségről, nyomnak viaszarccal igent, amikor a szociális kiadások kurtításáról kell szavazniuk, ám semmi okunk a szellemes játékra. Mert a képviselők még arra sem méltatnak, hogy szellemes megoldással „valljanak” vagyonukról. Ehelyett fizetésükhöz képest hatalmas tételeket rögzítenek adósságként. Ezzel igazolják, tényleg annyijuk van, amennyijük.

 

Hogy közben ez korrupciós kockázatot is jelenthet? Hogy a hitelezők nevének titkolása okán az is elképzelhető: a közbeszerzéseken kiemelkedően szereplő cégek vezetői a türelmes segítők? Hogy családi segítséggel hódítanak, miközben millióknak küldenek tanácsokat arról, miként lehet kijönni a kevésből?

Hogy ehhez a „magánszemélynek tartozok” trükkhöz képest az „itt a piros, hol a piros” utcai bűvészei komplex stratégiákkal dolgoznak? Hogy ezt magyar demokrácián felnőtt ember nem veszi be? Nem számít. Mert itt ma semmi nem számít. Csak ők.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.