galéria megtekintése

És hány magyar hangoskodik?

0 komment


Lencsés Károly

A saját honfitársaink naponta elkövetnek öt rablást, megerőszakolnak legalább egy nőt, s másfél naponta megölnek egy embert. Egy-egy napon különben nagyjából ezer bűncselekményt követnek el. Mégis az a hír, ha öt iráni hangoskodik?

Országos hír: öt iráni hangoskodott és bútorokat rongált meg a békéscsabai menekültszálláson. Még országosabb hír, hogy Körmenden – az ottani befogadó állomáson – egyelőre ismeretlen körülmények között néhány napja betört egy tornaterem ablaka, amelyen keresztül állítólag idegenek kukkolták a kézilabdás lányokat. A közös bennük, hogy a történet menekültekről – a kormány hivatalos szóhasználata szerint migránsokról, megélhetési bevándorlókról – szól.

Tehát olyan emberekről, akikből nem kérünk, mert idegen vallásúak, más a kultúrájuk, ezért félelmet keltenek bennünk. Elveszik a munkahelyünket, nem tisztelik a törvényeinket, mi több, megerőszakolják asszonyainkat, kirabolják a gyermekeinket. Hogy mindennek nyoma sincs? Senkit nem érdekel, a gyűlöletkampány nem a tényekről szól.

 

Amikor tavaly százezer szám masíroztak az országon át menekültek, akkor sem hallottunk arról, hogy bárkit megtámadtak vagy éppen nőkkel szemben erőszakoskodtak volna. Nem akartak őt semmit, csak túlélni. Eljutni valahová, ahol emberszámba veszik őket, ahol biztonságban élhetnek.

Ezt a helyet pedig nem nálunk vélték megtalálni, s a legfrissebb adatok is azt mutatják, hogy változatlanul nem mi vagyunk a célország: aki bejut a déli határra telepített vasfüggönyön – az idén ez vagy 13 ezer embernek sikerült eddig –, amint teheti, odébbáll. Legalábbis amíg az osztrákok hagyják.

Fenekedhetünk tehát ellenük, csak azok a makacs tények ne lennének. Általában nem csinálnak ugyanis balhét nálunk, és ha annyi a hír, hogy öt iráni hangoskodott, az legfeljebb hisztériakeltésre jó. Miként az sem ütősebb információ, hogy betört – berúgták? – egy tornaterem ablakát.

Na és? Ha csak ennyi bajunk lenne, nem fájna a fejünk. Nálunk a saját honfitársaink naponta elkövetnek öt rablást, megerőszakolnak legalább egy nőt, s másfél naponta megölnek egy embert. Egy-egy napon különben nagyjából ezer bűncselekményt követnek el.

Ehhez képest tényleg hír, hogy öt iráni – nem mellesleg: ez az idén először fordult elő – hangoskodott? Vajon hány magyar van, aki szombat este hangoskodik? Mennyien lehetnek azok, akik a kocsmában akár ölre is mennek, esetleg a veszett italozás után a saját hozzátartóikat bántalmazzák? Biztosan nem öten.

És hír az is, hogy betört Körmenden egy ablak. Ne örüljünk neki, hiszen ez legalább szabálysértés, és a vétkest felelősségre kell vonni. De megint csak felvetődik a kérdés: nem más vallású, s amúgy a törvényeinket és a kultúránkat tisztelő magyar állampolgárok hány ablakot törnek be naponta? Ezekről az esetekről vajon miért nem számol be a rendőrség?

Vélhetően egyenlő mércével kellene mérni mindenkit, és akkor közelebb juthatunk az igazsághoz. Vagyis: nézzük meg, a magyar népességen belül milyen arányt képviselnek azok, akik semmibe veszik az általánosan elfogadott normákat, s ugyanez miként alakul a menekültek – migránsok, megélhetési bevándorlók – körében. Gyorsan kiderülne: az évi négyszázezer bűncselekmény miatt inkább mi szégyelljük magunkat.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.