galéria megtekintése

Émelyítő

Az írás a Népszabadság
2015. 04. 07. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

Megkeseredett-e vajon a húsvéti sonka Kriza Ákos miskolci polgármester szájában? Megállt-e tétován a keze, midőn a foszlós kalácsért nyúlt?

Aligha. Ha ugyanis lett volna benne hajlandóság az együttérzésre, s okozna neki lelkiismereti problémát mások szenvedése, nem hajtja el a városból a rászorulóknak meleg ételt osztani szándékozó Gyermekétkeztetési Alapítványt. Indoka nemcsak gyatra, hanem aljas is. „Természetesen nem áldozatos tevékenységük, hanem az azzal járó sajtóérdeklődésnek és közfigyelemnek a Miskolcra irányulása vet fel bennem kétségeket.”

Nem az a gond, hogy Miskolcon éhes ember marad, hanem az, hogy a borsodi város megítélésének nem tenne jót, ha mutatnák őket, amint hosszú sorokban állnak. Sérülne a píár, csorbát szenvedne a városmarketing.

 

A település első embere bizonyára tudja, hogy baloldali aktivisták tavaly november óta minden héten kétszer ételt osztanak a vasútállomás mellett. Hosszú sorok állnak ott, hamar elfogy a tea, a zsíros kenyér. Képmutatás azt kérni egy jótékonysági akció szervezőitől, válasszanak helyszínként más, a „figyelem középpontjába másként bekerülni nem képes” települést, mintha az ételosztás puszta reklámfogás lenne. Miskolcon ma mégis megtartják a jótékonysági rendezvényt. Civilek szervezték, akiket felháborított a közöny, a hatalmi pozíció sugározta érzéketlenség. Azt kérik a jóravaló emberektől, hozzák el, ami a húsvéti asztalon maradt, s osszák meg ételüket kevésbé szerencsés embertársaikkal.

A „nyuszi” visszalő.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.