galéria megtekintése

Életszer

10 komment


Uj Péter

Lássuk be, nem életszerű, hogy egy normálisnak tűnő európai országban egy szép reggelen a főváros egyik árnyas, hegyvidéki utcájában a miniszterelnök felkel, és rájön, hogy mindenki, aki elégedetlen az ő munkájával, valójában, így vagy úgy, a külföld fizetett ügynöke.

Nem életszerű, hogy államtitkárai, pártszóvivői, pártújságírói zendítenek rá: minimum Soros György (és/vagy és az amerikai imperializmus) uszított a magyar kormányra mindenkit, aki szerint még sincs rendben, ha az állam már a krétát sem fizeti az iskolában, és nem jut vécépapírra a kórházban.

Nem életszerű, hogy tévék, újságok zengedezik a hibbant titkos ügynökök/holdkóros rockzenészek/szíriuszi dupla spirál pszichosámánok összeesküvés-elméleteivel konkurens, hivatalos politikává delirálódott zagyvaságokat.

 

Még kevésbé életszerű, hogy a kormány ezeket a tévéket, lapokat, egyebeket olyan mérhetetlen mennyiségű milliárddal tömi, amiből évtizedekre megoldható lenne az összes kréta- és vécépapír-probléma. Ez annyira életszerűtlen, hogy meg kell ismételni: inkább fizet százszoros pénzt azért, hogy eláztassák azt, aki tiltakozik, mint hogy röhejesen kis összegből megoldja magát a problémát.

Lássuk be, nem életszerű, hogy egy demokráciának tekintett rendszerben a hosszú és eredménytelen külföldi ügynöközés, bűnözőzés után rendőrrohamot vezényelnek a jogaihoz ragaszkodó civil szervezet ellen, nyomozók kutatják át az adócsalások miatt tiltakozó NAV-ellenőr lakását, és aztán már hiába derül ki, hogy a hatóságok törvénytelenül randalíroztak, senkinek soha semmi baja nem lesz, marad a helyén a durván rágalmazó államtitkár, a jogtalan rohamot vezénylő rendőrfőnök, mindenki. Ezek után persze már nem annyira életszerűtlen, ha a tiltakozó tanárok némelyikét reflexből kezdi el szívatni a Klik.

De azért lássuk be, hogy így a nap végén, mindenestül, nem igazán vagyunk életszerűek.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.