galéria megtekintése

Elárulók

Az írás a Népszabadság
2014. 04. 02. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

A Magyar Távirati Iroda nem számolt be Kerék-Bárczy Szabolcs DK-s elnökségi tag és Juhász Péter Együtt–PM-társelnök közös sajtótájékoztatóiról, amelyeket a politikusok Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető több százmilliós furcsa vagyonosodásával kapcsolatban tartottak hétfőn és kedden. Viszont az elhangzottakra adott Rogán-választ azonnal közzétette, és ezután észbe kapva számolt be csak arról, mire is reagált a Fidesz frakcióvezetője.

Az egykor közszolgálati MTI munkatársai tegnap az LMP akcióit sem tartották tudósításra érdemesnek: a zöldpárt aranytalicskát küldött Simicska Lajosnak és Mészáros Lőrincnek is. Igaz, a minden szalagátvágáson jelen lévő médium a hét elején például képekkel emlékezett meg egy sertésteljesítmény-vizsgáló állomás megnyitásáról.

A retusáló, cenzoralapon működő, több tízmilliárdnyi közpénzt a Fidesz szolgálatára költő szervezet működése mindannak a tagadása, amiért rendszert váltottunk. A narancssárga társulat szabadságromboló médiatörvényében alighanem tévedésből benne maradt kiegyensúlyozott tájékoztatást sem sikerült betartani.

 

Persze mondhatjuk azt is, hogy a Simon Gábor-ügyben lényegében külön rovatot működtető, a titokzatosan meggazdagodó Rogánról viszont fordítva tájékoztató, MTVA-nak becézett PR-részleg fennállása óta kiegyensúlyozottan tájékoztat: szakmai minimumot, közösségi érdeket figyelmen kívül hagyva igyekszik pártállami médiumként eljárni, agitációs és propagandaszekcióként jobban teljesíteni.

Ha ez a célja, elérte. Ráadásul kétség nélkül bizonyította: bármi áron hű marad Orbán Viktorhoz és a Fideszhez. Inkább a magyar demokráciát árulja el.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.