galéria megtekintése

Egy siker és egy másik

1 komment

Kovács Tamás

Az egész kórház begyakorlottan készült egy focista fogadására. Zajlott a magyar–norvég, azalatt lett ő rosszul. Egy-nullás állásnál érkezett. Az operáló csapat nem nézte tovább a meccset, ment a műtőbe. A félig eszméletlen élsportolót a magyar egészségügy élvonalába tartozó orvosok várták. Megkezdődött az életmentő műtét. Mire a második gól is bement, a páciens túljutott a közvetlen életveszélyen. A meccs után gondos kezek óvták az életét az intenzíven.

Az operáló csapat fáradtan jött ki a műtőből, de örültek a meccs eredményének.

A következő napok sajtója tele volt a szép eredménnyel. Micsoda bravúr a vezetőktől és a sikerben részes 75 focistától. Megérdemlik a jutalmat. Fejenként 1-40 millió forintot.

 

Az intenzíven a beteg megköszönte az életét. Akik megmentették, neki is örültek. Talán nemsokára újra sportolhat.

A kórház a magyar–norvégnak helyet adó új stadiontól néhány kilométerre fekszik. A műtő plafonja repedezik, a nővéri státuszok harmada régóta betöltetlen. Az elmúlt három évben több mint ezerötszáz életmentő műtétet végző főorvos a kórházban kiemelkedően magas fizetést kap. 382 ezer forinttal kevesebbet, mint az általa megmentett sportoló. A kórháznak 2,5 milliárdos adóssága van, és két éve senki sem részesült jutalomban. A kórház öt műtőjéből jelenleg csak kettőben tudnak párhuzamosan operálni a szakemberhiány miatt. A műtők mennyezetéről potyog a vakolat a steril műszerekre.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.