galéria megtekintése

Egy kis hazai

Az írás a Népszabadság
2015. 09. 05. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

Januárban a magyar miniszterelnök bejelentette, hogy „nem akarunk tőlünk különböző kulturális tulajdonságokkal és háttérrel rendelkező jelentős kisebbséget látni magunk között”, majd a kormány több milliárd forint elköltésével, a közmédiának nevezett pártsajtó szóhasználatának átállításával, a Rogán–Kósa-féle papagájkommandó beindításával tett róla, hogy az addig nem különösebben idegenellenes magyar közönség tényleg így is gondolja.

Aztán megérkeztek a menekültek, újak és újak jönnek, mások elmennek, lassan megszokjuk őket - és bármilyen meglepő, a magyar, európai, keresztény kultúra semmivel sincs rosszabb állapotban, mint előtte, a bicikliket nem lopták el, a termést nem tarolták le, a nyugdíjas bácsikat, néniket nem fosztották ki a menekülők. Tegnap viszont erre tévedt pár tucatnyi elkötelezett futballszurkoló (a kormányfő kedvenc sportjának kompromisszumoktól mentes elkötelezettjei), vitathatatlanul a miénkkel megegyező, az anyatejjel magukba szívott kulturális tulajdonságokkal, és lángba borították a várost: miközben több száz be- (illetve most már inkább ki-) vándorló mindenfajta atrocitás nélkül keresztülgyalogolt a legforgalmasabb budapesti útvonalon, a „sportembereket” szirénázó rendőr- és mentőautókkal, sisakos-védőruhás-plexipajzsos rohamrendőrökkel kellett kiszolgálni.

Egyébként ezekben a rendőrt próbáló napokban a belügyminiszter szabadságra ment – de reméljük, a meccset tudta nézni. Legalább azt, ha már az igazi küzdelmektől távol tartja magát.

 

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.