galéria megtekintése

Dráma

1 komment

A szerk.

Zaklatás, bántalmazás, gyerekterror, hastánc, feljelentések, pofonok, politika, kapcsolatok – mind részei a felfoghatatlan tiszabői „iskolás" történetnek. Lapunk többrészes cikksorozatban dolgozza fel Menyhért Ildikó tanárnő, valamint a kollégái, a tanulók és a szülők közötti több éve tartó, rendőrségi nyomozással kísért dermesztő eseményeket.

Írásainkat akkor publikáljuk, amikor az oktatási ágazat szereplői tiltakoznak az ágazat alapvető problémái miatt, bemutatva, miként vált lassan működésképtelenné a legfontosabb közszolgáltatások egyike.

A panaszok érintik a tankönyvválasztást, miként a pedagógusok és a diákok terheit is. Jelképe lett a tiltakozásnak a kréta, miután az igazgatók már azt sem rendelhettek, így rendre hiányzott a tantermekből. Ezek fontos szakmai ügyek, amelyek az oktatást, annak mikéntjét, eszközrendszerét, szellemiségét, nemzedékek jövőjét határozzák meg.

 

Ám ami Tiszabőn történik, az még ennél is többről szól.

A méltóságról. Azt ugyanis örökre elveszítjük, ha hajlandók vagyunk tudomásul venni, elfogadni, hogy a legszegényebb falvaink kívül vannak törvényen, igazságon és emberségen egyaránt.

Munkatársunk helyszíni cikksorozata hihetetlen, sok tekintetben feldolgozhatatlan részletekkel mutatja be a magyar valóságot.
Azt, hogy Magyarország egyes részein eljutottunk az út végére. Elértünk oda, a nyomorult Tiszabőre. Ott láthatjuk, hová vezet a részvétlenségünk.

Ez a történet a mi tragédiánk.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.