galéria megtekintése

Dr. Ötker

Látványosan zuhanni kezdtek az ingatlanárak a Belvárosban. Hiszen a képviselők októberben arról döntöttek, egy Deák Ferenc utcai 237 négyzetméteres ingatlant 78 millióért eladnak. Magyarországon élő embert aligha sokkol az információ, hogy éppen az önkormányzatnak dol­gozó ügyvédi iroda lehet a vevő. Rogán Antal régi birodalmában a Sándor és Társai Ügyvédi Iroda harmincszázalékos kedvezményt is kaphat a 112 millió forintos indulóárból. Ugyanez az ingatlan három éve még 154 millióba került (volna), de akkor nem kelt el.

Most már elmenne. Juhász Péter nemrég egy 145 milliós ajánlatot mutatott a nyilvánosságnak. Ám a kerületi vezetőknek jobban megéri a 78 milliós vételi konstrukció. A 78 nyilván több, mint 145. Ki ne adná el szívesebben ingatlanát öt-, mint tízmillióért? Mutyit kiáltani? Itt? Amikor Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester kontrollértékbecslést készíttet, és csak akkor írja alá szerződést, ha minden klappol? Ki lenne az a túlképzett ellenőr, aki ilyen körültekintő ingatlankereskedőket megkínálna azzal, hogy a 145 több, mint a 78?

Nincs is okunk azt feltételezni, hogy Budapest makulátlan ke­rületében mutyiznának. Voltak ugyan Rogán Antal polgármestersége idején kisebb esetek, amelyek után kerület helyett közéleti önkiszolgálónak tűnt a városrész, de az illetékesek nyomozása még nem hozott eredményt egy ügyben sem.

 

Ám aztán mindent rendben találnak. Ez a fontos: a rendben találás. A Belvárosban ehhez igazán értenek. Mi sem bizonyítja jobban, mint friss tudományos eredményük: 78 > 145.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.