galéria megtekintése

Doktorok

Az írás a Népszabadság
2014. 06. 25. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

Legalább ne egy történész egyetemi docens sebtiben visszavont oktatási törvényjavaslatával akarnák lejáratni, megalázni, megszégyeníteni az egész magyar felsőoktatást!

Ahhoz az összetákolt elképzeléshez ugyanis, mely nyilvánvalóan a Mocsai Lajos rektorságához vezető útról szeretné eltakarítani a tudományos minősítés formájában megjelenő akadályokat, Pósán László debreceni fideszes országgyűlési képviselő, civil, polgári foglalkozását tekintve egyetemi docens adta a nevét.

Ha a lex Mocsai hatályba lépne, akkor a sporttudományi felsőoktatásban a Kossuth-díj és az olimpiai eredmény kiváltaná a doktori fokozatot. A Fidesz által ma is látványosan, kérkedően vállalt Schmitt Pál és a mindig szolgálatkész Mocsai Lajos tehát oszthatná az észt és az igét az egyetemen vagy a főiskolán. Egy olyan országban, melyben mellesleg a magániskolákban képzett titkárnőket – hivatalosan ügyviteli titkárokat – sem lehet pedagógiai végzettség nélkül tanítani.

 

Pósán László bizonyára nem feltétlenül saját kútfőből származó javaslata úgy akarta felértékelni a párt számára fontos ügyeket és személyeket, hogy másokat egyidejűleg leértékel. Pósán az ügy érdekében még önmaga docensi létét is óhatatlanul és lelkesen megalázza.

Az elátkozott szocializmusban a sikeres sportolók maszek kocsmákat, vendéglőket kaptak, a vámosok pedig behunyták a szemüket az országhatáron, amikor nem csupán világbajnoki aranyaikkal tértek haza. Ma hivatalosan pénz jár az olimpikonoknak – nem kevés, de teljesen megérdemelt –, a közülük politikai érdemeik miatt is kiválasztottak pedig rektorságot, tanszéket, egyetemi katedrát kaphatnának. Megszolgálták. Szolgaságuk befejezetlen és örök. Még ha most visszavonták is. Kis időre.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.