galéria megtekintése

Derbi

Az írás a Népszabadság
2015. 04. 10. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

Szembekerült egymással a Fidesz pártigazgatója és a fideszes újpesti polgármester. Mielőtt valaki esetleg arra gondolna, hogy az oktatási rendszer vagy a nemzeti parkok földjeinek einstandolása a nézeteltérés oka, mindenkit megnyugtatunk: az úgynevezett magyar foci a téma. Wintermantel Zsolt IV. kerületi elöljáró aláírta a levelet, amelyben a lila-fehérek szurkolói közlik: nem mennek ki a vasárnapi, FTC elleni derbire a találkozót megelőző biztonsági tortúra miatt.

Az eset különlegessége, hogy a „fogadó oldalon” Kubatov Gábor pártdirektor gardíroz. Ő nem csupán a rivális drukkereinek a haragját vívta ki: a zöld-fehér ultrák sem látogatnak ki az arénába. Nekik is vitájuk van az elnökkel. Azzal a sportvezetővel, akinek a munkáját amúgy párttársa, Kocsis Máté segíti a klubvezetésben. Ha ehhez hozzátesszük, hogy Deutsch Tamás EP-képviselő az MTK elnöke, akkor komolyan felvetődik a kérdés: a Fidesz budapesti választmányának ülésein napirendi pont-e az NB I-gyel kapcsolatos problémák tárgyalása?

Ha netán igen, az jelentősen meghosszabbítja a társaság összejöveteleinek időtartamát. Merthogy ez az a bajnokság, amelyben az a Győr szerepel, amelynek Tarsoly Csaba nevű tulajdonosa jelenleg előzetes letartóztatásban van. És ez az a liga, amelyben a Pápa is helyet kap, amelynek tulajdonosa a minap önfeljelentést tett, s már négymilliárdos csalás gyanújával nyomoznak. Ez Orbán Viktor kedvenc bajnoksága.

 

A liga, amelyben mérkőzéseket is rendeznek, ám a közönség körében azok keltik a legkisebb feltűnést.

Ez a derbi ugyanis már régen nem a labdáról szól.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.