galéria megtekintése

Cúg

Az írás a Népszabadság
2015. 10. 02. számában
jelent meg.

A szerk.
Népszabadság

A Fidesz addig ad a lakosságnak évi százmilliárdokat lakásfelújításra, amíg azt ténylegesen ki nem kell fizetni. Ködös emlékeink szerint ellenzéki „civilként” Matolcsy György például verte az asztalt erősen: legalábbis százmilliárdokat kéne tolni az energiatakarékosságba, nem koszos tízmilliárdokat, mint az akkori szociálliberális kabinet tette (igaz, legalább különösebb felhajtás nélkül).

A Fidesz kormányra kerülvén visszafogottabban bár, de folytatta a korábbi látszatpályáztatást pár nap alatt kimerülő, megalázóan csekély keretekkel, kínos magyarázkodásokkal. Közben a lakosság érzi, hogy baj van, mert jön a cúg. És valóban: lakásfűtésre mi háromszor annyi gázt égetünk el, mint az osztrákok.

Esetenként akadtak ugyan tízmilliárdok a panelpályázatok kifizetésére, de furamód mindig igyekeztek hozzáfűzni, hogy ezt még a szocik ítélték meg, és most mégis nekik kell kifizetni. (Kormányváltás után ki másnak?)

 

Az állam továbbra se szán az ügyre egy vasat sem, de mostanság már ott lebegett a remény, hogy jön az uniós ingyenpénz, még a lakosságnak is százmilliárdok, nyugi. Most viszont, hogy talán tényleg megmutatták a nekünk összekészített pénzesládát, Lázár János rájött, hogy inkább a kormányirodát kéne leszigetelni, oda kéne új fűtés, házi naperőmű. A lakosságtól pedig, mint mondta, elvárja, hogy saját maga költsön a lakására.

Értjük: akinek nincs saját pénze szigetelésre, az annyit is ér. Nem baj, az emberek ezután is össze tudnak kucorodni, és majd egészségeseket szívnak a cúgos levegőből.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.