galéria megtekintése

Csak a Fidesz

2 komment


Fekete Gy. Attila

Nem tartozik a világ befolyásos titkosszolgálatai közé a magyar; bár lehet, hogy csak eltitkolják. Valószínűbb azonban, hogy a CIA-nál, az FSZB-nél, Moszadnál és más titkosszolgálatánál csak akkor figyelnek fel a mieinkre és rendelnek el általános gatyacserét, ha együttműködésre kényszerülnek velünk.

Mert ki akar közös titkos műveleteket végrehajtani egy olyan titkosszolgálattal, amelynél kétséges, hogy meddig tud titkot tartani. Amely, kormánya napi érdekeit kiszolgálva nyilvánosságra hozza a vele titokban együttműködők nevét, a ­szerződéseit. Nyilvánvaló, hogy az egykori NBH és a Politikai Capital (PC) közti szerződés és az az alapján elvégzett munka részleteit az Alkotmányvédelmi Hivatal sem a nyilvánosságnak szánta. Ha nem így gondolták volna, már akkor közzétették volna, amikor a szerződés miatt feljelentették az NBH utolsó főigazgatóját, Laborc Sándort és másokat. De ezt még az után sem tették meg, hogy a bíróság felmentette Laborcékat. Három évvel később azonban mégis indult a feljelentés. Túl nagy volt a nyomozás a Fidesz-közeli Századvégnél annak kormányzati szerződései miatt, kellett egy MSZP-közeli cég (a PC) és egy hozzá köthető gyanús szerződés.

Hogy ezek után ki mer és ki fog együttműködni az Alkotmányvédelmi Hivatallal vagy külföldön a hírszerzéssel és a katonai titkos­szolgálattal, nem volt szempont. A nemzetbiztonság sem. Csak a Fidesz. Pedig: „Európában a nemzeti titkosszolgálatokat és ezek együttműködését a világ legjobb teljesítményű titkos­szolgálati rendszerévé kell tenni”, szögezte le tusványosi beszédében Orbán Viktor. A miniszterelnök nem szabott határidőt ennek a terrorizmus visszaszorítása szempontjából fontos feladatnak az elvégzésére, így az vélhetőleg nem sürgős. Ahogy a Kövér kontra Pintér, Lázár kontra Pintér, Fidesz kontra mindenki harcok ellenére ötpárti konszenzussal felállított ­TIBEK (Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ) vezetőjének a kinevezése sem az. Nyár van. Ha eddig elkerültek minket a terroristák és megvoltunk TIBEK nélkül…

 

Nem a TIBEK létezésén és vezetője kinevezésén múlik persze, hogy a világ egyik legjobb titkosszolgálata lesz-e a magyar, ha az lesz, ahogy azt Orbán Viktor szeretné. Bár, ha visszalapozzuk a 2010-ben megszüntetett NBH-évkönyveket, a rendszerváltozás óta minden nemzetközi szakmai konferencián mindenki nagyra értékelte a magyar titkosszolgálatok tevékeny­ségét.

Nyilvánvaló, hogy a hírszerzésünk most is mindent tud a Magyarországra leselkedő veszélyekről, emiatt rendelték el bő egy héttel a franciaországi papgyilkosság után a hazai templomok fokozott rendőri védelmét. Azt is tudják, kiknek a zsebébe kerülnek azok a milliárdok, amelyekkel a letelepedési kötvények értékesítésében közreműködő offshore hátterű cégeket stafírungozta ki a kormány. És a további elfüstölt százmilliárdok sorsa is ismert számukra. Gondolom.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.