galéria megtekintése

Biztos, ami biztos

Az írás a Népszabadság
2015. 02. 04. számában
jelent meg.


Uj Péter
Népszabadság

„Hungarikummá minősítik a magyar cirkuszi lovas akrobatikát” (MTI)

„Egyedi típusú indítómotorok és generátorok tervezésére létrehozott autóipari beruházást, egy új fájdalomcsillapító gyógyszer-kombinációt kifejlesztő gyógyszeripari vállalkozást, valamint egy a programozás alapjait megtanító oktatási játékot megalkotó startup céget tüntet ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Díj a Sikeres Vállalkozásokért keretében. A 2013 augusztusában alapított díjat három kategóriában, havonta adja át Varga Mihály: »A hónap beruházója«, »A hónap kis- és középvállalkozása«, illetve »A hónap startup vállalkozása« címmel.” (MTI)

Első Magyar Kormánybiztosok, Klasztermenedzserek és Hungarikumbizottságok Országos Gasztrojazz és Kézműves Motorosfesztiválja kerül sorra rövidesen Piliszszentkereszt térségében – áll a Miniszterelnökséget vezető minisztereket vezető miniszter és a kormánybiztosokat koordináló metakormánybiztos közös közleményében.

 

A kitűnő hangulatot a hangulatért felelős kormánybiztos, valamint Tóth Gabi, Vastag Csabi, Mága Zoli, Havasi Bali, valamint ezen túlmenően Batta Andris, az egységes komolyzenei koncepció kialakításáért és végrehajtásának koordinálásáért felelős kormánybiztos biztosítja.

A rendezvényen az Országos Klasztermenedzser-kamara bejelenti a klasztermenedzser-életpályamodell bevezetését, a hazai és a nemzetközi klasztermenedzserképzés újraindítását, és egy direkt klasztermenedzserek számára kidolgozott cafeteria-rendszert, amelyet a Klasztermendzserek Számára Kidolgozandó Cafeteriarendszer Kidolgozását és Végrehajtását Koordináló és Végrehajtó Kormánybiztos a helyszínen, színpadi bemutató keretében koordinál és hajt végre.

A rendezvényen adja át Fazekas Sándor Földművelődésügyi Miniszter és Átadásügyi Kormánybiztos az Év Legkreatívabb Startupkonferencia-résztvevője, az Év Rozézója, az Év iPad-tartó Póza és az Év Farmer-Zakó Párosítása díjakat. Sajátos Guinness-rekord-kísérletre is sor kerül: Fazekas Sándor megkísérli megdönteni az egy nap alatt legtöbb dolgot hungarikummá nyilvánítás világcsúcsát, amit egyébként ő maga tart. Sikeres kísérlet esetén hungarikummá nyilvánítja saját rekordkísérletét és önnönmagát is, így elképzelhető, hogy létrejön az önmagába visszahajló hungarikum, a hungarikum-feketelyuk, amely magába szív mindent, ami megfelelően hungarikum, ezért kérjük a látogatókat, hogy a kritikus időszakban csak védőfelszerelésben, importpólóban, angol feliratos bézbólsapkában közelítsék meg a helyszínt.

A fesztivált támogatja az Ízes Magyar Beszédért Felelős Kormánybiztos Hivatala, a Kürtőskalács Hungarikummá Nyilvánítását Koordináló Kormánybiztos Hivatalának dolgozói és a CBA.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.