galéria megtekintése

Bicepsz

8 komment


Rab László

2016-ban ismertem meg J. Lórántot és K. Tibort, akkor még nem sejtettem, hogy az MSZP fizetett ügynökei. A tanú című film kapcsán jutott eszembe ez a hamarosan bizonyára elhangzó mondat. Valamely kormányújság ránthatja majd le a leplet a régi módszerrel a sátáni szocialista összeesküvésről. Harsogjon a jövendőbeli szalagcím: Így szervezték Nyakóék a választási irodára a kigyúrt kopaszokat!

A népszavazási kérdésekre oly érzékeny Fidesz (l. az országot nyomorba döntő Gyurcsány-rém, a 300 forintos vizitdíj) és egynémely orgánum „rejtélyes inzultust" sejtet Erdősi néni nagybelépője után. A pálmát ezúttal is az országot uraló közleménypárt frakciója vitte el, eszerint ugyanis „a szocialisták képtelenek egy népszavazási kezdeményezést beadni, és nyilvánvaló, hogy csak a balhéban, a botránykeltésben érdekeltek." A frakció azt is tudtunkra adta, hogy a szocik „ezzel" teljes alkalmatlanságukról tettek tanúbizonyságot. (Magyarul: ha valakit meggátolnak abban, hogy egyen, azaz éheztetik, szíveskedjen megdögölni, különben alkalmatlan.)

Ott voltam a helyszínen, egyszer el is ment mellettem egy izmos állampolgár. A történeti hűség miatt közlöm: kikéredzkedett pisilni. A kigyúrt ember is ember, a kopaszságról sem szabad semmi rosszra gondolni. Nem merült fel bennem, amikor egymás mellé értünk, hogy ne húzódjak félre, arra meg, hogy – a magyar politikai hagyományoknak megfelelően – esetleg pimasz módon kitegyem elé a lábam, nyilván kísérletet se tettem. A bicepszboy nem sokkal azelőtt amúgy is a fotós kolléga tudtára adta, hogy minden különösebb teketória nélkül meg fogja ...-ni az anyját (semmi gond, kurjantott bennem az erőviszonyokat hamar felmérő kisember, ha az úrnak arra van kedve, beszéljen belátása szerint).

 

A nyegle Fidesz-frakció tagjainak viszont javasolnám, hogy amikor a szocialistákra azt mondják, „képtelenek egy népszavazási kezdeményezést beadni", előtte álljanak ott egy ilyen helyen három órát úgy, mint Nyakó István tette. Érezzék a tarkójukon a neonácizmus jeges leheletét, melynek felerősödéséért persze maguk is tettek. És utána menjenek hosszú tömött sorban az antiszemita Donáth Györgynek szobrot avatni a Ferencvárosba! Ott jó eséllyel újra találkozhatnak vállas kuncsaftjaikkal, akiket felbéreltek (kik? kik? hát a szocik!) a „rejtélyes inzultusra".

És akkor vegyünk egy nagy levegőt, mert Deutsch Tamás viccbe csomagolta a véleményét. A drámai rezonőrnek, akinek mindig csak a második felvonásban jut jelenet, a tar fejekről Tóbiás József ugrott be: „...a kopaszok közül egyet az MSZP elnökének választottak."

Illúzióim nincsenek. Nem várom a Fidesztől, hogy eljárást kezdeményezzen a Nemzeti Választási Iroda előterében történtek miatt.­ Azt sem várom, hogy a világ legokosabb frakciójában felmérjék, mennyire nevetséges és szánalmas abba a XX. századi izébe (érkeztetőgép, blokkoló, pecsételő stb.) dugdosni papírt. Azt, hogy az internetes népszavazás lebonyolításának módját kimunkálják, végképp nem várom.

Mindössze annyit kérnék – a nyegle Fidesz-frakciótól és a humoros Deutsch képviselő úrtól is –, hogy ne butuljunk el teljesen.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.